Xiaomi Mi Air 2H

€126,45 €129,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Xiaomi Mi Air Purifier 2H - €126,45
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Xiaomi producten staan bekend om de goede prijs/kwaliteitverhouding, maar sommige mensen vinden de producten soms wat goedkoop aanvoelen. Door de lage prijs van dit product is dit wel te accepteren, maar we zijn bij elk product van Xiaomi steeds benieuwd of de prestaties goed zijn. Dit model is geschikt voor reiniging van ruimtes tot en met 35 vierkante meter. Niet per se grote ruimtes, maar zeker wel genoeg voor kleinere woonkamers en vrijwel alle slaapkamers.

Het apparaat

Deze luchtreiniger van Xiaomi ziet er wel heel basic uit, het model beschikt niet over een display, en daardoor is het effectief gewoon een witte box. Dit apparaat kan je besturen met een app, en dat is voor een model in deze prijsklasse vrij indrukwekkend.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Filters

In dit model vindt je alleen een HEPA filter en een koolstoffilter. Een vrij simpele uitrusting, maar gezien het prijspunt van het apparaat is dat prima. Er ontbreekt wel een geurfilter of ionisator op dit apparaat.

App

Voor een apparaat van deze prijsklasse levert dit model een prima applicatie. De Mi Home App van Xiaomi is een eenvoudige app, die naast dit model ook andere huishoudapparatuur van Xiaomi kan besturen.

Overig

De functionaliteit van dit model is erg basic. Er zitten een aantal verschillende standen op dit apparaat, waarvan de automatische modus de meest geavanceerde is. Deze past de zuigkracht van het apparaat aan op de luchtkwaliteit.

Design (6.5/10)

Een zeer simpele uitvoering, waarbij onder anderen een display ontbreekt. Dit is door de app in het gebruik geen gemis, maar het maakt het uiterlijk wel erg saai en wit. Het apparaat is wel vrij licht en gemakkelijk te verplaatsen.

Prestaties (7.1/10)

Oppervlakte

35 vierkante meter is niet een bijzonder grote ruimte om schoon te maken, maar voor veel ruimtes zal dit wel genoeg zijn. Belangrijk is ook de CADR, de Clean Air Delivery Rate. Dit geeft aan hoe snel het apparaat een ruimte kan schoonmaken. Voor dit apparaat is deze waarde 260 m3, een prima score.

Geluid

Met 21 dB is het minimale geluidsniveau van dit apparaat erg laag.

Specificaties via mi.com:

 • 35m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 260m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.5/10
 • Design: 6.5/10
 • Prestaties: 7.1/10

Ons eindoordeel

6.7/10 – Een prima luchtreiniger voor kleine ruimtes. Dit model heeft niet zoveel functionaliteit en slechts twee filters. Dit is voor de prijs niet zo’n groot probleem, want de prijs/kwaliteit verhouding van dit model is uitstekend. Ook de automatische functie is een prettige bijkomstigheid.

6.7 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
6.5
Prestaties
7.1
PROS
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • CADR van 260
CONS
 • Slechts twee filters
 • Erg basic uiterlijk
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled