Winix Zero

€199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Last Amazon price update was: november 25, 2020 9:24 pm
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
In tegenstelling tot veel andere merken is Winix vaak zeer goed geprijsd. Het van origine Zuid-Koreanse bedrijf lijkt vaak de juiste keuzes te maken tussen welke specificaties wel- en niet belangrijk vinden en kan zo tot een concurrerende prijsstelling komen. Dat lijkt ook voor dit model het geval. Het adverteerd met een een reiniging van 81 vierkante meter, en dat is gezien de prijsstelling een groot oppervlakte. We zijn dan ook benieuwd naar de kwalificaties van deze luchtreiniger.

Het apparaat

Deze luchtreiniger van Winix ziet er direct al wat beter uit dan verschillende andere luchtreinigers in de productie van Winix. Het uiterlijk is wat onopvallend, maar de geperforeerde voorkant ziet er simpel, maar doeltreffend uit. Een display ontbreekt, dus we hopen dat de andere specificaties goed genoeg zijn voor een middelgrote tot grote ruimte.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.9/10)

Filters

In deze luchtreiniger bevindt zich zowel een HEPA filter, een koolstoffilter en een voorfilter. Een doeltreffende combinatie die het meeste vuil te lijf kan kan. Ionisatie of een geurfilter ontbreken bij dit model.

App

Een app heeft dit model niet. Dat is zeker een nadeel, omdat de beoogde te reinigen ruimte van dit model vrij groot is.

Overig

Een prima, maar standaard functionaliteit. Dit apparaat beschikt over een pollenprogramma, een nachtslot een een kinderslot, en heeft 5 standen. Ook kan dit model zichelf automatisch uitschakelen.

Design (6.5/10)

Een zeer simpel model waarbij sommige standaard specificaties die ontbreken die op andere modellen wel vaak te vinden zijn. Met name valt op dat dit model niet over een display beschikt. Het apparaat is met 8 kilo niet erg zwaar, het zal dus niet zo moeilijk te verplaatsen zijn..

Prestaties (8.5/10)

Oppervlakte

Winix lijkt zich te hebben gericht op prestaties meer dan op functionaliteit of design. Het oppervlakte van 81 vierkante meter is een prima prestatie, en de CADR is ook zeer goed. Deze score geeft aan hoe krachtig een apparaat is. Dit model kan 405 kubieke meter per uur reinigen, een zeer goede score.

Geluid

Met 28 dB is dit model in zijn stilste stand stil genoeg, zeker als je deze plaatst in een grotere ruimte waarbij je niet altijd in de buurt zult zijn.

Specificaties via winixeurope.eu:

 • 81m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 405 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.9/10
 • Design: 6.5/10
 • Prestaties: 8.5/10

Ons eindoordeel

7.3/10 – Een prima luchtreiniger van Winix. Je krijgt voor je geld een zeer krachtig apparaat voor een grotere ruimte, maar levert voor deze lage prijs wel een aantal handige functies en voor sommigen belangrijke specificaties in. Het apparaat beschikt bijvoorbeeld niet over een applicatie voor de telefoon en er is niet aan een display af te lezen wat bijvoorbeeld de luchtkwaliteit is. Als je doel is een grotere woon- of slaapkamer goed te reinigen en je hebt een krapper budget, dan zou je zomaar bij dit apparaat uit kunnen komen.

7.3 Total Score

Functionaliteit
6.9
Design
6.5
Prestaties
8.5
PROS
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • CADR van 405
CONS
 • Geen app
 • Geen display
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled