Winix Zero Pro

€289,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: WINIX luchtreiniger ZERO Pro - Luchtreiniger met antimicrobiële HEPA filter - €289,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE

Bij producten met de naam ‘pro’ in zich, zijn we altijd extra benieuwd wat deze te bieden hebben. Zeker als het bij bewezen kwaliteitsproducten gaat, zoals de Zero van het Zuid-Koreaanse Winix. De Winix Zero Pro is een apparaat gericht op grotere ruimtes, en we vermoeden dat daar de ‘pro’ vandaan komt, want veel meer functionaliteit dan het reguliere Zero model lijkt dit model niet te hebben. Hier lees je wat er uit onze test is gekomen.

Het apparaat

Het uiterlijk van deze luchtreiniger lijkt op veel andere luchtreinigers in de lijn van Winix. We zijn van dit merk gewend dat de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend is, maar dat de producten er erg simpel en basic uit zien. Dat is voor dit model ook zo, een grote, kunststof witte bak die zal opvallen in een huishouden. Toch betekent dat niet direct dat dit model minder aantrekkelijk wordt. Luchtreinigers voor ruimtes tot wel 120 vierkante meter zijn vaak erg prijzig, tot wel twee of drie keer de prijs van deze Winix.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.0/10)

Filters

De filters in dit apparaat zijn zijn vrij standaard. Dit model beschikt alleen over een HEPA- en een actieve koolstoffilter. Goed genoeg om het meeste vuil uit te lucht te reinigen, maar niet alles. Wel doet dit model ook aan ionisatie.

App

Dit model van Winix beschikt niet over een app. Dat is een gemis, zeker omdat de te bestieren ruimte vrij groot is. Ook een afstandsbediening ontbreekt. Wil je de stand aanpassen, dan zul je wellicht dus een stukje moeten lopen.

Overig

Er zitten een aantal standen op dit apparaat, maar geen bijzondere functies.

Design (7.0/10)

Dit model valt erg op, omdat het wat groot is en het witte kunststof met het ventilatiepatroon wat opvalt. Zeker als je interieur wat donkerder is zal het lastig zijn over dit apparaat heen te kijken. Aan de bovenkant van het apparaat bevinden zich de knoppen om de verschillende standen in te stellen, alsmede de roosters van de filters. Het bedieningspaneel ziet er netjes en degelijk uit.

Prestaties (7.6/10)

Oppervlakte

Dit apparaat kan grote ruimtes reinigen, tot wel 120 vierkante meter. Dat is een erg grote ruimte, zeker voor de prijsklasse. De Clean Air Delivery Rate is 470 kubieke meter per uur, een prima score.

Geluid

Dit model is maakt 28 dB aan geluid. Fluisterzacht, en zeker in een grotere ruimte niet of nauwelijks te horen.

Specificaties via winixeurope.eu:

 • 120 m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 470 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.0/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 7.6/10

Ons eindoordeel

7.2/10 – Een typische Winix luchtreiniger: een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding, maar er zijn ook een aantal onderdelen die ontbreken. Zoek je echter naar een apparaat om, tegen een goede prijs, een grotere ruimte schoon te houden? Dan is dit model een zeer goede optie. Je moet dan wel op de koop toe nemen dat je soms een stukje zal moeten wandelen om de stand aan te passen of het apparaat in- of uit te schakelen, want een app voor dit model ontbreekt, evenals een afstandsbediening.

7.2 Total Score

Functionaliteit
7.0
Design
7.0
Prestaties
7.6
PROS
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • CADR van 470
CONS
 • Geen app
 • Geen afstandsbediening
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled