Winix P150

€169,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Winix P150 - €169,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Wij kijken altijd naar de prijs/kwaliteitverhouding van de producten die wij testen. De meeste luchtreinigers zijn vrij prijzig. Voor luchtreinigers onder de 200 euro biedt dit model een hoop functionaliteit. Dit model is geschikt voor ruimtes tot en met 35 vierkante meter. Niet bijzonder veel, maar voor veel woonkamers in appartementen en slaapkamers zal dit ruim voldoende zijn.

Het apparaat

De Winix P150 is een relatief gunstig geprijsde luchtreiniger voor de functies die deze biedt. Het model beschikt over drie verschillende filters, die verschillende groottes van stof kunnen aanpakken. Wel beschikt het over een aantal aantrekkelijke programma’s en standen. Dit apparaat is puur een luchtreiniger. Functies als luchtbevochtiging of koeling ontbreken. Dat is voor deze Winix P150 een prima keuze, want wat het doet, doet het apparaat goed.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.0/10)

Filters

Deze luchtreiniger beschikt over drie verschillende filters. Een HEPA-filter, een koolstoffilter en een ionisator. Al deze filters hebben een eigen functie en kunnen het merendeel van de stofdeeltjes reinigen.

App

Voor de filters en functies die je voor dit geld krijgt lever je op andere vlakken wel wat in. Een app ontbreekt, en dat zal voor sommige mensen vervelend zijn. Echter is dit een model voor kleinere ruimtes en zal de luchtfilter nooit ver weg zijn, en dus relatief makkelijk te bedienen zijn.

Overig

De Winix P150 beschikt over een luchtkwaliteitssensor die automatisch de stand en kracht van reiniging aan kan passen op basis van het aantal stofdeeltjes en pollen dat het apparaat meet. Daarnaast beschikt dit model over een pollenprogramma, wat handig is voor mensen met een allergie. Standaard functies als een nachtprogramma en een kinderslot zijn ook aanwezig.

Design (8.0/10)

Deze Winix P150 ziet er neutraal uit en zal niet zo erg opvallen in de ruimte. Dit komt met name, omdat het op het eerste gezicht op een radiator lijkt. Dit neutrale uiterlijk spreekt ons aan. Het snoer van dit model is 3 meter, wat het makkelijk te verplaatsen maakt.
Met 5 kilo is het één van de lichtere modellen in onze test. Het design van de Winix P150 lijkt precies goed afgestemd voor het gebruik in een kleine ruimte. Het ontbreekt dan wel aan een app, maar het display boven op dit model is erg duidelijk en makkelijk te bedienen.

Prestaties (8.3/10)

Oppervlakte

Dit model reinigt een oppervlakte van maximaal 35 vierkante meter. Dit is aan de lage kant, maar gezien de prijs en het bedoelde gebruik een prima oppervlakte. Daarnaast kijken we naar de CADR, de Clean Air Delivery Rate. Dit geeft aan hoeveel kubieke meter lucht het apparaat in een uur kan reinigen – hoe krachtig het apparaat is. Deze is 175 kubieke meter.

Geluid

Met 26 dB in zijn stilste stand is dit een vrij stil apparaat in onze test. Het geluid van dit apparaat zal je niet opvallen.

Specificaties via sharphome.nl:

 • 35m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 175m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 8.0/10
 • Design: 8.0/10
 • Prestaties: 8.3/10

Ons eindoordeel

8.1/10 – Een zeer goede luchtreiniger. De prijs/kwaliteit verhouding vinden we altijd erg belangrijk. Die is bij deze luchtreiniger zeer goed. Dit basismodel biedt voor kleine tot middelgrote woon- of slaapkamers zeer goede functionaliteit met verschillende filters en standen. Het ontbreekt aan een app, maar de display op het apparaat is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk te bedienen. In onze optiek een aanrader.

8.1 Total Score

Functionaliteit
8.0
Design
8.0
Prestaties
8.3
PROS
 • Koolstoffilter
 • HEPA-filter
 • Ionisator
 • Goedkoop
 • Pollenprogramma
CONS
 • Oppervlaktebereik: 34 m2
 • Geen kinderbeveiliging
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. […] maar meer eigenschappen bevat. Ook in verhouding met de Winix P300 en de Winix P150 is hij erg […]

Leave a reply

Your total score