Vornado Energy Smart 6303DC

179.00

7.1
Expert ScoreRead review

De 6303DC is de centrale figuur in de nieuwe Energy Smart ™ circulatiefamilie van Vornado. De krachtige motor van het toestel produceert een krachtigere luchtstroom en verbruikt tot 80% minder energie. Een mooi staaltje van moderne technologie met andere woorden. Op het apparaat zitten verschillende snelheidsinstellingen waardoor je maar liefst over 99 unieke luchtstroominstellingen beschikt. Een energiebesparende timer schakelt het apparaat uit wanneer het toestel al een hele tijd in werking is. Een elektronische drukknop, aanraakbedieningen en een afstandsbediening zorgen voor extra gebruiksgemak.

Wat zegt de consument

Laat je niet misleiden door de grootte van deze ventilator! Hij oogt misschien klein maar doet zeker niet onder voor andere, grotere vloerventilatoren. Ook de 99 verschillende programma’s en snelheden lijken misschien overdadig, maar je hebt hierdoor wel de optie om precies de instelling en snelheid te kiezen die je zelf wil. Ook de afstandsbediening is heel erg handig en voor de hand liggend maar je moet hem wel goed op het toestel richten om het commando over te brengen.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 7.8/10 uit 2 reviews
 • Bol.com: 5/5 uit 2 reviews
 • Vornado.com:4.7/5 uit 19 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

67/100: De Vornado Energy Smart 6303DC heeft een vermogen van 52 watt en beschikt over maar liefst 99 verschillende standen. Uit onze testen is gebleken dat de standen tussen 50 en 60 de meest aangename snelheidsstanden zijn omdat de wind dan niet te hard op je huid neerkomt en je ook geen storend geluidsniveau ervaart. De Vornado Energy Smart 6303DC produceert met 53 decibel 4 decibel minder geluid dan de gemiddelde vloerventilator.

Design

75/100: De Vornado Energy Smart 6303DC werkt op basis van de aanzuig- en rotatietechnologie waarbij lucht gereflecteerd wordt tegen het plafond en zo over de hele ruimte verspreid wordt. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd om de ventilator snel en gemakkelijk van snelheidsstand te veranderen.

Onderhoud

70/100: De Vornado Energy Smart 6303DC is een erg klein en licht toestel. Het weegt slechts 2 kg en heeft een diameter van 25 centimeter. Het schoonmaken van de ventilatorbladen is hierdoor jammer genoeg iets minder eenvoudig, hoewel het niet minder belangrijk is als bij grotere vloerventilatoren.

Specificaties via vornado.com

 • Vermogen: 52 Watt
 • Gewicht: 2 kg
 • Geluidsniveau: 53 dB
 • Diameter: 25 cm
 • Aantal snelheden: 99

Verdict

Deze Vornado Energy Smart 6303DC is vrij duur voor zijn kleine gestalte en toch niet zo’n superieure prestaties. Het toestel pakt uit met een meer dan uitgebreid aantal snelheidsstanden, wat eigenlijk niet nodig is. Voor een pak minder geld heb je een vloerventilator die beter presteert en makkelijker is qua bediening.

7.1
Luchtstroom
6.7
Design
7.5
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Fraai ontwerp
 • Met afstandsbediening
 • Veel opties qua snelheid
- Negatives:
 • Prijzig

Specification: Vornado Energy Smart 6303DC

Vermogen

52 Watt

Gewicht

2 kg

Geluidsniveau

53 dB(A)

Aantal snelheden

99

Afstandsbediening

Ja

Diameter

25

Prijs per watt

3

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vornado Energy Smart 6303DC”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login/Register access is temporary disabled