Vornado Energy Smart 5303DC

112.97

6.1
Expert ScoreRead review

De 5303DC maakt deel uit van de nieuwe Energy Smart lijn van Vornado en is ontworpen om ruimtes op een zo efficiënt mogelijk manier te verkoelen. Dit model heeft een reikwijdte van 24 meter en verbruikt dankzij de borstelloze DC motor tot 80% minder energie. Op het toestel zitten maar liefst 99 luchtstroominstelling om precies die instelling te kunnen bieden die voor jou fijn aanvoelt. Ook zit er een timer op het toestel om energieverspilling tegen te gaan.

Wat zegt de consument

Na heel wat positieve ervaringen te hebben gelezen over de Vornado Energy Smart lijn hadden we beslist om er eentje te kopen. We houden er namelijk niet van om de wind direct op onze huid te voelen en dachten dat dit de oplossing zou zijn. Helaas zijn de prestaties van de Vornado Energy Smart 5303DC ondermaats en verkoelt het de woonkamer niet. Enkel voor kleine ruimtes is het geschikt. De afstandsbediening is wel een pluspunt en maakt het bedienen heel erg makkelijk.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 7.5/10 uit 1 reviews
 • bol.com:4.5/5 uit 6 reviews
 • Consumentenbond: 4.2/5 uit 319 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

39/100: De Vornado Energy Smart 5303DC heeft slechts een vermogen van 30 watt, wat veel te weinig is om een krachtige luchtstroom en verkoeling te kunnen bieden. Het idee waarop deze ventilator op gebaseerd is is goed, maar het ontbreekt hier aan vermogen. De werking is gebaseerd op de gepatenteerde rotatie en aanzuigtechnologie waarbij de lucht op de wand of het plafond wordt geprojecteerd en daarna doorheen de hele ruimte reflecteert. Wanneer de projectie echter te zwak is, gaat het hele mechanisme verloren. Op het toestel zitten 99 verschillende snelheidsstanden, wat heel onoverzichtelijk is. Hij is met 53 decibel wel iets stiller dan de gemiddelde vloerventilator.

Design

75/100: De Vornado Energy Smart 5303DC is een kleine ventilator die makkelijk verplaatsbaar is. Hij beschikt niet over oscillatie en het idee is om de luchtstroom op de wand of het plafond te weerkaatsen om zo een geleidelijke verkoeling te bekomen. Bedienen doe je deze ventilator met behulp van de afstandsbediening of via de elektronische druk- en aanraakknoppen op het toestel zelf.

Onderhoud

70/100: Met een gewicht van 1,8 kg is de Vornado Energy Smart 5303DC een van de lichtste ventilatoren verkrijgbaar. Hij is met een diameter van 20 centimeter ook heel erg compact en vormt geen grote hindernis op de vloer. Maak de ventilatorbladen en zijn omhulsel regelmatig schoon met een droge doek om te voorkomen dat vuil zich opstapelt en er defecten ontstaan.

Specificaties via vornado.com:

 • Vermogen: 30 Watt
 • Gewicht: 1.6 kg
 • Geluidsniveau: 53 dB
 • Diameter: 20 cm
 • Aantal snelheden: 99

Verdict

De wattage van deze vloerventilator is te laag om grotere ruimtes mee te verkoelen. Enkel voor kleine oppervlaktes biedt hij enige verkoeling. Prijs kwaliteit is dit daarom geen goed toestel want je betaalt al vlug 120 euro voor een Vornado Energy Smart 5303DC.

6.1
Luchtstroom
3.9
Design
7.5
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Fraai ontwerp
 • Met afstandsbediening
- Negatives:
 • Niet geschikt voor grote ruimtes
 • Prijzig

Specification: Vornado Energy Smart 5303DC

Vermogen

30 Watt

Gewicht

1.8 kg

Geluidsniveau

53 dB(A)

Aantal snelheden

99

Afstandsbediening

Ja

Diameter

20

Prijs per watt

4

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vornado Energy Smart 5303DC”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled