Venta LW45 luchtbevochtiger + reiniger

€389,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Venta LW45 - €389,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts NEE
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Dit model is geschikt tot en met 80 vierkante meter, maar is niet specifiek een luchtreiniger. Dit model is een luchtbevochtiger met een luchtreinigingsfunctie. We zullen dan ook uitzoeken of deze 80 vierkante meter wel geldt qua luchteiniging, of alleen voor de luchtbevochtiging.
We nemen dit model dan ook wel mee in de app, omdat deze krachtig genoeg lijkt om als 2-in-1 apparaat te worden beschouwd. Lees hier wat wij in onze test van dit model vinden.

Het apparaat

Dit model valt op door zijn simpliciteit. Het is in essentie gewoon een grote zwarte, of witte box. Een model als dit hebben we nog niet veel vaker gezien in onze test. Het lijkt een beetje op een koelbox. Dit model maakt gebruik van het verdampen van koud water voor zijn luchtbevochtigingsfunctie, en kan ruimtes tot 80 vierkante meter bevochtigen. Dit model reinigt met water als de filter, iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen in onze test.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (5.0/10)

Filters

Dit model maakt voor de luchtreiniging slechts gebruik van één filter: water. Het zegt te werken met een techniek zoals we die eigenlijk kennen van ionisatie. Door zwaardere deeltjes (water) te koppelen aan sommige lichtere deeltjes (vuil), kan het vuil geneutraliseerd worden. Het is een mogelijkheid, maar zeker niet de meeste effectieve vorm van reiniging die er is.

App

Dit model heeft geen app.

Overig

Dit model beschikt over een aantal mogelijkheden qua luchtbevochtiging, maar de luchtreiniging gebeurt automatisch.

Design (6.0/10)

Dit apparaat zullen we meeste mensen niet in het zicht in de woonkamer willen hebben staan. Het is een grote zwarte of witte box, die er niet zo goed uitziet, maar wel makkelijk te bedienen is door het paneel met touchscreen bovenop het apparaat. Dit model lijkt dan ook meer geschikt voor ruimtes waarin bijvoorbeeld geklust wordt, of bijvoorbeeld een garage.

Prestaties (5.2/10)

Oppervlakte

Qua luchtbevochtiging doet dit apparaat het prima, maar qua luchtreiniging is de uitkomst wel erg summier. Had dit model nog over andere filters beschikt, zoals een HEPA filter of ionisatie, dan had het wat hoger kunnen scoren. Dat is nu niet het geval. Wel kan de luchtbevochtiger een grote ruimte bestrijken, dus de filtermethode die het gebruikt (water) reikt wel ver.

Geluid

Dit apparaat is met 45dB niet zo stil als de meeste andere apparaten in onze test.

Specificaties via venta-luftwaescher.de:

 • 80m2 reiniging oppervlak
 • Touch screen display

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 5.0/10
 • Design: 6.0/10
 • Prestaties: 5.2/10

Ons eindoordeel

5.4/10 –
Dit model wordt verkocht als een luchtbevochtiger met luchtreinigingsfunctie, en dat is terecht – om dit model een 2-in-1 apparaat te noemen zou wat ver gaan. Er wordt gebruik gemaakt van maar één soort filter methode, en dat is water. We raden dit apparaat alleen aan als je in eerste instantie op zoek bent naar een krachtige luchtbevochtiger, en daarbij wat luchtreiniging mooi meegenomen is. Specifiek voor luchtreiniging vinden we in onze test veel betere modellen tegen een interessantere prijs.

5.4 Total Score

Functionaliteit
5.0
Design
6.0
Prestaties
5.2
PROS
 • Krachtige luchtbevochtiger
 • Geschikt voor 80 vierkante meter
CONS
 • Geen app
 • Luchtreiniging lijkt bijzaak
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score