Urban Living Mobiele Aircooler

€70,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Als je deze zomer op zoek bent naar een lucht koeler, heb je steeds meer keuze. Een aircooler is namelijk een prima alternatief voor een airconditioner of mobiele airco. Deze apparaten zijn een stuk goedkoper, en in Nederland hebben we niet in alle seizoenen bijzonder krachtige koeling nodig.

Het apparaat

Deze air cooler heeft een waterreservoir van 3 liter, maar is ook verkrijgbaar in een 6 liter uitvoering. Hoe meer water een apparaat kan verdampen, hoe krachtiger het kan koelen, maar ook hoe langer deze kan koelen. Een waterreservoir van 6 liter is een prima score in onze test.

Ons oordeel

We beoordelen air coolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.0/10)

Functies:

Dit model kan lucht koelen door middel van de verdamping van water. Het kan dat doen met een ventilator die ingestel kan worden op drie verschillende standen.

App

Deze air cooler beschikt niet over een app voor de telefoon, en ook niet over een afstandsbediening. Je moet dus bij dit model zelf steeds je weg naar het apparaat vinden om de stand te kunnen aanpassen.

Overig

Dit model beschikt over een draaiend luchtrooster.

Design (7.0/10)

Met 5 kilo is dit model van Urban Living bijzonder veel lichter dan de meeste mobiele airco’s in onze test. Dit maakt het een interessant model in de aanschaf, zeker als het gaat om de mobiliteit van deze apparaten. Daarnaast werkt dit apparaat zonder slang. Het model beschikt over een draaiend luchtrooster, wat zorgt dat de koude lucht over de ruimte verspreid wordt.

Luchtstroom (9.4/10)

Dit model van Urban Living heeft een wattage van 80 watt, een prima uitgangspunt voor dit model, want het wattage is belangrijk voor de aandrijving van onder anderen de ventilator, en heeft heeft invloed op de kracht van de luchtstroom. Deze luchtstroom waarde is voor dit model 9.4, bijzonder goed.

Prestaties (7.4/10)

Oppervlakte

Het oppervlakte dat een air cooler kan koelen is wat lastiger in te schatten, maar ene waterreservoir van 3 liter en een vermogen van 65 watt zou goed moeten zijn om kleine, tot middelgrote ruimtes wat te verkoelen. We hebben het dan over ruimtes van zo’n 20 tot 25 vierkante meter maximaal.

Geluid

Dit apparaat maakt zo’n 59 dB aan geluid, een prima score.

Specificaties via de distributeur:

  • 3/6 liter watterreservoir
  • 59 dB geluid

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.0/10
  • Design: 7.0/10
  • Luchtstroom: 9.4/10
  • Prestaties: 7.4/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – Een prima model voor kleine en middelgrote ruimtes. Dit apparaat is licht, makkelijk te verplaatsen, en kan nog redelijk wat water huisvesten om mee te koelen. Dit apparaat beschikt over een 3- of 6 liter waterreservoir, zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij je situatie past.

7.7 Total Score

Functionaliteit
7.0
Design
7.0
Prestaties
7.4
Luchtstroom
9.4
PROS
  • Licht
  • Draaiend luchtrooster
CONS
  • Luid
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score