Trotec PAE 51

€179,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Trotec PAE 51 - Luchtkoeler/ventilator - €179,95

Trotec is een Duits bedrijf dat we vooral kennen van apparaten die ingezet worden voor wat heftiger opdrachten dan een ruimte met verdamping tot verkoeling brengen. We zijn dan ook zeer benieuwd wat dit model te bieden heeft. Dit model behoort tot de grotere modellen in onze test en heeft een flink waterreservoir. Onze verwachtingen voor dit model zijn dan ook aardig gespannen.

Het apparaat

Dit apparaat van Trotec heeft een waterreservoir van zo’n 20 liter, een bijzonder groot reservoir. Je zou hiermee dus erg lang achter elkaar water moeten kunnen verdampen, en handige eigenschap voor een model als dit. Dit apparaat heeft meer weg van een toren dan vele andere, kleinere air coolers.

Ons oordeel

We beoordelen air coolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een belangrijke plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs-kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.7/10)

Functies:

Dit model heeft drie verschillende functies. Gecombineerd zijn verkoelen en ventileren de belangrijkste twee, maar de lucht bevochtigen hoort hier zeker ook bij.

App

Dit model van Trotect beschikt wel over een afstandsbediening, maar niet over een app.

Overig

Dit model heeft vier ventilatiestanden.

Design (7.4/10)

Met 8 kilo behoort dit model tot de zwaardere modellen in deze test. Gezien zijn gewicht is dit model echter nog vrij compact te noemen. Het apparaat is verrijdbaar, wat natuurlijk de mobiliteit van dit model sterk verbeterd. Op de bovenkant van dit apparaat bevindt zich een duidelijk en simpel bedieningsschema.

Luchtstroom (10/10)

Dit apparaat van Trotec beschikt over een wattage van 110 watt. Met een wattage als dit komt het bijzonder hoog uit in onze test. Dit wattage is onder anderen belangrijk voor de luchtstroom score, die aangeeft hoe krachtig en diep de lucht uit het apparaat kan worden geblazen. Voor dit model is deze score 10.

Prestaties (8.0/10)

Oppervlakte

Inherent aan hun ontwerp zijn air coolers nu eenmaal niet de meest krachtige koelers op de markt, maar in combinatie met de prima ventilatiemogelijkheden kan dit model een redelijke kleine ruimte koelen. We adviseren dit model in te schakelen voor koelen tot zo’n 25 vierkante meter.

Geluid

Met 60 dB ga je dit apparaat wel horen, zeker in een kleinere ruimte is 60 dB heel wat, maar dat is voor een air cooler vrij normaal.

Specificaties via de trotec.com

  • 20 liter waterreservoir
  • 3-in-1

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.7/10
  • Design: 7.4/10
  • Luchtstroom 10/10
  • Prestaties: 8.0/10

Ons eindoordeel

8.3/10 – Wat prijziger dan veel concurrenten in zijn klasse, heeft dit model het wat lastig om zich staande te houden tussen. De functionaliteit en het design van dit model zijn prima, maar de prijs-kwaliteitverhouding loopt wat scheef. Je kunt met dit model wel vele kanten op door het 3-in-1 ontwerp. Een prima, veelzijdige, air cooler.

8.3 Total Score

Functionaliteit
7.7
Design
7.4
Luchtstroom
10.0
Prestaties
8.0
PROS
  • 3-in-1
  • Verrijdbaar
CONS
  • Prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score