Tristar VE 5951

€52,99 €64,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar VE 5951 - Statiefventilator - Chroom - €52,99
Price history
×
Price history for Tristar VE 5951 - Statiefventilator - Chroom
Latest updates:
  • €52,99 - juli 26, 2021
  • €54,85 - juli 4, 2021
Since: juli 4, 2021
  • Highest Price: €54,85 - juli 4, 2021
  • Lowest Price: €52,99 - juli 26, 2021

De Tristar VE 5951 is een echte krachtpatser als het op statiefventilatoren komt. Tijdens onze test meting had de Tristar de krachtigste luchtstroom onder alle gemeten statiefventilatoren.
Ben je op zoek naar een ventilator met bladen en ligt het hoogste prioriteit bij je dat die veel lucht kan verplaatsen. Dan hoef je niet verder te zoeken!

De Tristar VE 5951 is ventilator op een statief met een nog wat fraai ontwerp. De kap van de Tristar VE 5951 kan er gemakkelijk afgehaald worden zodat de ventilator schoongemaakt kan worden. De kap ASV45Z kan gemakkelijk worden verwijderd om de ventilator regelmatig schoon te maken als het nodig. Deze ventilator is zoals je al kunt verwachten in de hoogte verstelbaar van 85 tot 128 cm door met een draaiknop de stang los en vast te maken. Ook kan de hoek dat de ventilator blaast versteld worden met een draaiknop.

De Tristar VE 5951 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 85°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in de woon en/of slaapkamer.

Deze ventilator van Tristar heeft geen afstandsbediening en er is momenteel geen variant beschikbaar die dat wel heeft. De ventilator werkt volledig analoog en mechanisch. Dit heeft als grote voordeel dat de ventilator gemakkelijk tientallen jaren mee kan gaan zonder echt vervanging nodig te hebben. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig even schoonmaken omdat ventilatoren met bladen toch wel heel erg veel stof aantrekken. Hierdoor is deze ventilator ook geschikt voor in de slaapkamer omdat er geen lichtgevende elementen of lcd schermen zijn die je eventueel kunnen storen. Het enige nadeel is dat je wel zelf op staan om hem aan of uit te zetten.

Ventilator in het algemeen

In totaal heeft de Tristar VE 5951 drie snelheidsstanden waar je de ventilator op kunt instellen. Dit is een gemiddelde aantal standen vergeleken met wat verkrijgbaar is op de markt. Uit ons testpanel is echter gebleken dat des te meer standen een ventilator heeft des te positiever die wordt beoordeeld. Volgens ons testpanel is een krachtige ventilator niet altijd meteen beter, omdat teveel lucht als oncomfortabel kan worden ervaren. Heb je daar zelf geen enorme last van in de warme zomerdagen? Dan is dit natuurlijk geen enkele probleem.

Meer luchtstroom betekent wel meteen meer geluid. De Tristar VE 5951 heeft bij ons een gemeten geluidsniveau van wel 64.3 dB(A). Gemiddeld ligt het geluidsniveau van statiefventilatoren rond de 60 dB(A). De Tristar VE 5951 maakt dus net wat meer geluid. Maar dat valt natuurlijk te verwachten.

Verdere informatie

De VE 5951 heeft een vermogen van 50 Watt. De vermogen van een ventilator zegt heel erg veel over de hoeveelheid luchtstroom die het kan leveren. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt. Gepaard met diameter van 40 cm, kan deze ventilator een heel krachtige luchtstroom creëren als het nodig is.

Een perfect ventilator voor grote ruimtes vanwege zijn enorme kracht.

De ventilator zelf weegt 6.6 kg. Dit is iets zwaarder dan gemiddelde ventilator. Het kost wel wat inzet wil je de ventilator heen en weer bewegen maar het is nog steeds prima te doen.

Conclusie

De algemene Tristar VE 5951 ervaring was positief bij mensen die extra last hadden van warmte in huis. Hoewel deze ventilator geen verkoeling element heeft is zijn enorme toerental meer dan voldoende om de gemiddelde temperatuur omlaag te helpen. Daarnaast is het een redelijk goedkope statief ventilator, helemaal als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt. Kortom perfect voor een gezin die zoekt naar een krachtige statiefventilator met niet al te veel toeters en bellen. Die ook nog eens lang meegaat.

7.6 Total Score

Luchtstroom
8.7
Design
7.0
Onderhoud
7.0
PROS
  • Prijsklasse: Goedkoop
  • Hoge maximale luchtstroom
  • Analoog/mechanisch
CONS
  • 3 standen
  • Design
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. […] om ook even kijkje te nemen naar de Duux Whisper Flex als je een stille ventilator zoekt, of juist Tristar VE-5951 als je wat minder wilt […]

Leave a reply

Your total score