Tristar VE 5933

44.95

7.2
Expert ScoreRead review

De krachtige Tristar VE 5933 vloerventilator zorgt voor een extra koele werk- of woonruimte. De ventilator heeft een diameter van 30 cm en beschikt over 3 ventilatorbladen. Deze ventilator heeft verder 3 verschillende snelheden en een uitstand. Dankzij zijn robuuste stalen frame ziet hij er niet alleen stevig uit, hij staat er ook stevig door op eender welk oppervlak. Dankzij de oscillatie van 130° hoef je hem ook niet constant te verplaatsen om de gehele ruimte van verkoeling te voorzien. Wil je hem toch verplaatsen? Dan is er de handige draagbeugel achteraan om hem ergonomisch op te tillen en te verplaatsen.

Wat zegt de consument

Deze Tristar VE 5933 vloerventilator kopen was een goed idee. Hij is kleiner dan verwacht maar doet zeker niet onder voor zijn kleine gestalte. In de slaapkamer is stand 1 (de zachtste stand) meer dan voldoende en voor in de overige ruimtes volstaat stand 2. Stand 3 komt nogal hard over. Wat zeker ook positief is, is dat je hem een andere richting kan laten uitblazen en niet rechtstreeks op je. Voor ’s nachts is dit bijvoorbeeld ideaal. Een heel praktisch en kwaliteitsvol toestel.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 8.7/10 uit 15 reviews
 • bol.com: 4.7/5 uit 34 reviews
 • Conrad.nl:4.3/5 uit 3 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

71/100: De Tristar VE 5933 beschikt over een 55 watt motor en is hiermee een krachtige ventilator. Op het toestel zitten 3 snelheidsstanden waarvan stand 2 de meest bruikbare of aangename stand is. De wind is krachtig maar niet te krachtig en verfrist de hele ruimte. Voor ’s nachts is stand 1 dan weer de meest aangename omdat hij dan stiller is en de wind minder hard op je valt. In de krachtigste stand produceert de Tristar VE 5933 bijna 60 decibel geluid, 3 decibel meer dan het gemiddelde geluidsniveau van vloerventilatoren.

Design

70/100: Een van de grote pluspunten van de Tristar VE 5933 is de 130° oscillatie die de ventilator heeft. Zo hoef je niet constant de koude wind op je te voelen en verfris je de hele ruimte in gelijke mate. Bedienen doe je hem via het toestel zelf en niet met behulp van een afstandsbediening. De ventilator zelf ziet er misschien vrij basic uit met zijn metalen frame maar het is tegelijkertijd ook stoer.

Onderhoud

75/100: Net zoals bij andere ventilatoren is het belangrijk om deze Tristar VE 5933 regelmatig schoon te maken. Niemand wil immers een met stof bedekte ventilator en vuile ventilatorbladen. Open het metalen frame daarom regelmatig om de ventilatorbladen schoon te maken. De ventilatorbladen hebben een diameter van 30 centimeter en de ventilator zelf weegt 3 kg.

Specificaties via tristar.eu:

 • Vermogen: 55 Watt
 • Gewicht: 3 kg
 • Geluidsniveau: 59.1 dB
 • Diameter: 30 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Prijs kwaliteit is de Tristar VE 5933 een zeer interessant toestel. Zowel qua prestaties en design scoort hij hoge punten en dat ondanks zijn lage prijs van 45 euro. De ventilator is ook vrij compact en licht en beschikt over een handgreep om hem snel en makkelijk te verplaatsen. Hiermee is het toch een van de meest interessante vloerventilatoren die verkrijgbaar zijn.

7.2
Luchtstroom
7.1
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Prima luchtstroom
 • Goedkoop
- Negatives:
 • Simpel design
 • Geen afstandsbediening

Specification: Tristar VE 5933

Vermogen

55 Watt

Gewicht

3 kg

Geluidsniveau

59.1 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Diameter

30

Prijs per watt

1

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tristar VE 5933”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *