Tristar VE-5805

55.99

7.3
Expert ScoreRead review

De Tristar VE-5805 is met zijn houten accenten en driepootstatief een stijlvolle en modern ogende statiefventilator. Onderaan de poten van het statief is een antislipvoet aangebracht om te garanderen dat de ventilator altijd stevig blijft staan op zijn ondergrond. Het toestel beschikt over een 60 watt motor om een krachtige en constante luchtstroom te garanderen en deze luchtstroom verplaatst zich ook goed mede dankzij de 85° draaibaarheid van de ventilator. Er zitten 3 standen op het toestel, zodat je de kracht van de luchtstroom kan aanpassen naargelang de nood.

Wat zegt de consument

Als je op zoek bent naar een apart ogende statiefventilator is deze Tristar VE-5805 absoluut een goede aankoop. Hij is erg mooi en vormt een eyecatcher in het interieur, maar dat is hij ook als je hem aanzet. Hij maakt al heel erg veel lawaai in stand 1 en ook de luchtverplaatsing is in deze eerste stand eigenlijk vrij hard. Stand 3 is hierdoor eigenlijk overbodig en gebruik je nooit. Het monteren zelf liep ook niet van een leien dakje.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 6.2/10 uit 6 reviews
 • bol.com: 5/5 uit 1 reviews
 • winkelwagenonline.nl: 4/5 uit 1 review

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

78/100: Deze Tristar VE-5805 beschikt over een 60 watt motor en behoort hiermee tot de categorie van krachtigere vloerventilatoren. Helaas gaat in het geval van deze vloerventilator een hogere wattage ook gepaard met een hoger geluidsniveau. De Tristar VE-5805 produceert maar liefst 67 decibel geluid terwijl het gemiddelde voor vloerventilatoren slechts op 49 decibel ligt. Uit die drie snelheidsstanden ben je hierdoor minder geneigd om te kiezen voor stand 2 of 3 vanwege het geluidsniveau, wat jammer is want verder blaast hij wel heel erg krachtig.

Design

75/100: Met zijn houten driepootstatief oogt de Tristar VE-5805 anders, speciaal en modern. Het is niet zomaar een statiefventilator, nee, hij vormt een deel uit van het interieur en verdient zijn plaats daar zonder twijfel. Onderaan het toestel zitten antislip voetjes zodat het statief niet verschuift of krassen aanbrengt op de ondergrond. Het toestel heeft een oscillatiegraad van 85° en zorgt voor een brede luchtverplaatsing. Qua bediening moet je het doen met knoppen op de ventilator zelf. De Tristar VE-5805 beschikt niet over een afstandsbediening.

Onderhoud

65/100: De Tristar VE-5805 bestaat uit een houten statief en een ventilator uit chroom. Het statief zelf is onbewerkt hout en hierdoor erg gevoelig voor vlekken en moeilijk schoon te maken. De ventilator zelf is wel afwasbaar en een regelmatig onderhoud hiervan is aangeraden om een goede werking te verzekeren. Je moet hem hiervoor wel deels demonteren. De Tristar VE-5805 weegt 6,3 kilogram en dus makkelijk te verplaatsen naar een andere ruimte.

Specificaties via tristar.eu:

 • Vermogen: 60 Watt
 • Gewicht: 6.3 kg
 • Geluidsniveau: 67 dB
 • Diameter: 45 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Tristar VE-5805 is niet alleen een gebruiksvoorwerp maar ook een designobject. Voor mensen die veel belang hechten aan hun interieur is dit daarom een interessant toestel. Hij beschikt ook over een brede oscillatiegraad en zorgt dus voor een goede, verspreidde, verkoeling. Goedkoop is hij niet, maar zoals eerder aangegeven krijgt je voor deze prijs een designvol en kwalitatief goede statiefventilator.

7.3
Luchtstroom
7.8
Design
7.5
Onderhoud
6.5
+ Positives:
 • Prijsklasse: Laag
 • Fraai design
 • Krachtige luchtstroom
- Negatives:
 • Geen afstandsbediening
 • 3 standen

Specification: Tristar VE-5805

Vermogen

60 Watt

Gewicht

6.3 kg

Geluidsniveau

67 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Hoogte

93 cm

Diameter

45

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tristar VE-5805”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *