Tristar AT-5450

€69,00 €109,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Zoek je naar een air cooler voor een middelgrote ruimte, dan zou je zomaar eens bij een Tristar machine uit kunnen komen. Tristar een goede bekende in de elektronica markt, en produceert over het algemeen zeer prijsbewuste modellen die de concurrentie aankunnen met apparaten van grotere merken in onze test.

Het apparaat

Dit model heeft een waterreservoir van 4,5 liter. Een gemiddeld waterreservoir, dat zeker een paar uur mee moet kunnen. Dit model beschikt ook over een ionisatiefunctie. Dit wil zeggen dat het apparaat tot op zekere hoogte ook de lucht kant reinigen. Daarnaast is dit model ook een luchtbevochtiger, wat de functionaliteit verhoogt.

Ons oordeel

We beoordelen air coolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.2/10)

Functies:

Naast dat dit model een ruimte kan verkoelen door middel van ventilatie van water, kan dit apparaat ook de lucht bevochtigen (een vrij makkelijke claim, dit is inherent aan het ontwerp, maar toch) en de lucht in een ruimte tot op zekere hoogte ioniseren.

App

Dit model wordt niet geleverd met een app voor je smartphone, maar wel met een afstandsbediening.

Overig

Dit model van Tristar beschikt over 5 standen en een instelbare timer.

Design (7.2/10)

Met 6.4 kilo is dit model niet het meest zware model in onze test, maar voor de grootte van zijn waterreservoir is dit model toch redelijk aan de zware kant. Het apparaat heeft gemiddelde afmetingen, maar is in tegenstelling tot veel andere apparaten verrijdbaar. Hierdoor is het model makkelijk te verplaatsen. Op de bovenkant van dit apparaat bevindt zich een simpel bedieningsschema met een display en wat knoppen.

Luchtstroom (5.9/10)

Dit model van Tristar is een model dat beschikt over 50 watt wattage. Een gemiddelde score, die belangrijk is om de luchtstroom score te bepalen. Het wattage bepaalt namelijk de kracht van het apparaat, als mede de snelheid van de ventilator en daarmee de luchtstroom. De luchtstroom score voor dit model is 5.9.

Prestaties (7.4/10)

Oppervlakte

Dit apparaat is geschikt voor ruimtes van zo’n 15-20 vierkante meter. Een prima oppervlakte voor een apparaat in deze prijsklasse. Toegegeven, het is nog steeds geen mobiele airco, maar voor een apparaat in deze prijsklasse krijg je met dit model wel waar voor je geld.

Specificaties via de tristar.eu:

  • 4.5 liter waterreservoir
  • Verrijdbaar

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.2/10
  • Design: 7.2/10
  • Luchtstroom: 5.9/10
  • Prestaties: 7.4/10

Ons eindoordeel

6.9/10 – Een prima keuze voor mensen die een model zoeken dat makkelijk te verplaatsen is. De koelprestaties van dit apparaat zijn namelijk redelijk, en de ionisatiefunctie is handig, maar dit model onderscheidt zich vooral van de rest, omdat het verrijdbaar is. Dit maakt het model in het hele huis inzetbaar, met een prima waterreservoir van 4.5 liter kun je zeker een dagdeel vooruit.

6.9 Total Score

Functionaliteit
7.2
Design
7.2
Luchtstroom
5.9
Prestaties
7.4
PROS
  • Verrijdbaar
  • Ionisatie
CONS
  • Relatief zwaar
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score