Taurus Elegance

52.00

6.4
Expert ScoreRead review

Gedaan met puffen op warme zomerdagen. Welkom heerlijke verfrissing! Met de Taurus Elegance breng je in geen tijd verkoeling in je woonruimte, keuken of slaapkamer en voel jij je weer comfortabel. Deze statiefventilator ziet er met zijn zwarte kleur niet alleen mooi uit, hij is ook stil en energiezuinig. Op de maximale stand verbruikt de ventilator 40 watt en dit tegen een minimaal verbruik. Als gebruiker heb je de keuze tussen drie blaassnelheden, die naargelang de oppervlakte van de ruimte prettiger kunnen aanvoelen. In de slaapkamer heb je bijvoorbeeld waarschijnlijk genoeg aan stand 1, die ook weinig lawaai maakt. Het verplaatsen van de Taurus Elegance is kinderspel dankzij het geïntegreerde handvat. Hierdoor neem je hem makkelijk op in plaats van hem te verslepen. De ventilator is verstelbaar in de hoogte tot maximum 1,25 meter en beschikt over een automatisch oscillatiesysteem.

Wat zegt de consument

Deze Taurus Elegance doet precies wat hij moet doen en voldoet volledig aan de verwachtingen. Van de drie snelheidsstanden zijn vooral stand 1 en 2 de meest gebruikte omdat deze stiller zijn en de wind dan ook niet te krachtig op je valt. Hij is stil en prima om ’s nachts aan te hebben in de slaapkamer. Ook in aankoop was hij erg voordelig in prijs, zeker omdat hij er toch mooi en stijlvol uitziet. In stand 1 en 2 staat de ventilator stabiel op zijn voet, op stand 3 iets minder. Het handvat om de ventilator gemakkelijker te verplaatsen is zeker een troef!

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • bol.com: 4.3/5 uit 4 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

52/100: De motor van deze Taurus Elegance statiefventilator heeft een maximum vermogen van 40 watt. Naast de uitstand, heb je de keuze uit drie snelheidsstanden die je met een druk op de knoppen op het statief inschakelt of wisselt. Vooral stand 2 voelt het prettigste aan overdag, omdat hij dan nog vrij stil draait, stabiel staat en de lucht zacht op je valt. Voor ’s nachts is eerder stand 1 aangeraden. Qua geluid is hij iets stiller dan de gemiddelde statiefventilator. De Taurus Elegance produceert 45 decibel geluid terwijl het gemiddelde op 49 decibel ligt.

Design

70/100: De Taurus Elegance beschikt over een automatische oscillatie die de lucht van links naar rechts verspreidt en zo de hele ruimte verkoelt. Ook in de hoogte is de statiefventilator verstelbaar en dit tot een maximale hoogte van 1,25 meter. Over een afstandsbediening beschikt de ventilator niet aangezien het eerder een basismodel is. Met zijn zwarte kleur en rubberen afgewerkte statiefpootjes oogt de Taurus Elegance desalniettemin stevig en stijlvol.

Onderhoud

70/100: Net als bij vele huishoudtoestellen is het belangrijk om ze goed te onderhouden en dat is bij deze Taurus Elegence statiefventilator net zo. Enkel door de ventilatorbladen regelmatig schoon te maken blijf je dezelfde krachtige luchtstroom behouden en voorkom je dat stofdeeltjes zich gaan ophopen op de ventilatorbladen. De Taurus Elegance beschikt over 3 ventilatorbladen met een totale diameter van 40 centimeter. Dankzij het lichte gewicht van 4,7 kg en het geïntegreerde handvat is de ventilator ook makkelijk verplaatsbaar.

Specificaties via taurus-home.com:

 • Vermogen: 40 Watt
 • Gewicht: 4.7 kg
 • Geluidsniveau: 45 dB
 • Diameter: 40 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Prijs kwaliteit is dit een heel goede statiefventilator. Hij is met drie snelheidsstanden en zonder afstandsbediening eerder een basis statiefventilator, maar wel eentje die dankzij zijn zwarte kleur heel erg mooi oogt. Bovendien produceert hij weinig geluid en is hij energiezuinig. Vooral om kleine tot middelgrote ruimtes te verkoelen is deze Taurus Elegance erg geschikt, voor grote ruimtes is een krachtiger model wellicht een betere keuze.

6.4
Luchtstroom
5.2
Design
7.0
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Prijsklasse: Midden
 • Fraai ontwerp
 • Stil
- Negatives:
 • Lage luchtstroom
 • Geen afstandsbediening

Specification: Taurus Elegance

Vermogen

40 Watt

Gewicht

4.7 kg

Geluidsniveau

45 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Hoogte

125 cm

Diameter

40

Prijs per watt

1

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Taurus Elegance”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *