Steba VT2

82.99

7.2
Expert ScoreRead review

De Steba VT2 is een compacte vloerventilator, geschikt voor de verkoeling van kleinere ruimtes. In de hoogste van de twee standen heeft de ventilator een bereik van 6 meter. Plaats het apparaat bijvoorbeeld in een hoek van een kamer en laat het de ruimte verkoelen zonder een rechtstreekse luchtstroom op je huid te voelen. Het ventilatorhoofd is 90° kantelbaar, waardoor je zelf de richting kan kiezen: verticaal, horizontaal of schuin. Dankzij de erg stevige poot staat deze Steba VT2 altijd stabiel op eender welke ondergrond. Bovenaan het toestel zit ook nog een handig handvat om hem gemakkelijk mee te kunnen nemen naar een andere kamer.

Wat zegt de consument

Hij ziet er heel erg klein uit als je hem uit de doos haalt, zo klein zelfs dat je je afvraagt of je überhaupt iets van wind zal voelen wanneer hij aanstaat, maar dat doe je zeer zeker. Hij is ontworpen voor de verkoeling van kleinere ruimtes dus een super krachtige luchtstroom moet je nu ook niet verwachten maar in kleine ruimtes doet hij het meer dan prima. Je moet de lucht ook niet rechtstreeks op je laten blazen als je dat niet wilt. De ventilator is kantelbaar en je kan hem dus perfect van je weg of naar het plafond laten blazen.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 8.6/10 uit 4 reviews
 • Bol.com: 3.3/5 uit 4 reviews
 • Consumentenbond: 3.6/5 uit 18 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

71/100: De Steba VT2 heeft een motor met een vermogen van 55 watt. De producent richt zich met dit vermogen eerder op het verkoelen van kleinere ruimtes en dat doet deze ventilator meer dan voldoende. Er zitten slechts 2 snelheidsstanden op het apparaat dus de keuze tussen luchtstroomsnelheden is beperkt, maar je kan hem wel nog kantelen om een andere gevoelsbeleving te ervaren. Deze VT2 produceert 50 decibel geluid. Stil is dit niet te noemen, maar gemiddeld gezien maken de meeste vloerventilatoren in hun hoogste stand nog 7 decibel meer geluid.

Design

75/100: De Steba VT2 is verkrijgbaar in 3 zachte kleuren: lichtgeel, lichtblauw en wit. De gehele ventilator is draaibaar op zijn voet en kan met andere woorden horizontaal, verticaal of schuin gepositioneerd worden. Hierdoor ervaar je steeds de voor jou meest aangename gevoelsbeleving. De voet van de ventilator is mooi afgewerkt met rubberen voetjes zodat hij geen krassen maakt. De Steba VT2 wordt geleverd zonder afstandsbediening.

Onderhoud

70/100: Misschien is de Steba VT2 wel een van de kleinst verkrijgbare ventilatoren. Haar diameter bedraagt slechts 15 centimeter en hij weegt 2.8 kg. Klein maar krachtig! Uitwendig bestaat de ventilator uit kunststof, wat makkelijk schoon te maken is met een natte doek. Maar ook de ventilator binnenin wordt best regelmatig schoongemaakt om een goede werking te kunnen blijven garanderen. Helaas is dit net iets minder makkelijk als bij een grotere vloerventilator.

Specificaties via Bol.com:

 • Vermogen: 55 Watt
 • Gewicht: 2.8 kg
 • Geluidsniveau: 50 dB
 • Diameter: 15 cm
 • Aantal snelheden: 2

Verdict

Aangezien de Steba VT2 zich eerder richt op het gebruik in kleine ruimtes valt het af te wegen of dit kleine toestel zijn prijs van 83 euro waard is. Op zijn prestaties valt weinig op te merken, maar dit geld voor kleine ruimtes en niet voor grotere woonruimtes of kantoren. Zijn omhulsel in kunststof is mooi maar niet erg kwalitatief. Onze aanbeveling is eerder om te investeren in een ventilator die inzetbaar is in zowel kleine, middelgrote als grote ruimtes.

7.2
Luchtstroom
7.1
Design
7.5
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Prachtig ontwerp
 • Klein maar krachtig
 • Geschikt voor kleine ruimtes
- Negatives:
 • Prijzig
 • Geen afstandsbediening
 • Niet geschikt voor grote ruimtes

Specification: Steba VT2

Vermogen

55 Watt

Gewicht

2.8 kg

Geluidsniveau

50 dB(A)

Aantal snelheden

2

Afstandsbediening

Nee

Diameter

15

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Steba VT2”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *