Stadler Form – Viktor

€218,60

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stadler Form - Viktor - €218,60
Price history
×
Price history for Stadler Form - Viktor
Latest updates:
  • €218,60 - september 12, 2020
  • €218,59 - augustus 24, 2020
Since: augustus 24, 2020
  • Highest Price: €218,60 - september 12, 2020
  • Lowest Price: €218,59 - augustus 24, 2020
Geschikt voor:
  • Allergie of hooikoorts JA
  • Astma JA
  • Luchtverontreiniging JA
  • Geur (keuken) NEE
In onze test komen we een hoop verschillende luchtreinigers tegen met verschillende designs, deze zijn zeker niet allemaal even mooi te noemen. De Stadler Form Viktor lijkt hier een uitzondering op. Natuurlijk is smaak persoonlijk, maar het valt niet te ontkennen dat het bedrijf zijn best heeft gedaan om een uniek product op de markt te brengen. Het ontwerp valt direct op (of juist niet, afhankelijk van de setting).

Het apparaat

Dit apparaat is een luchtreiniger die gebruik maakt van slechts een enkele hoofdfilter: een koolstoffilter. In onze test is dit nog niet vaak genoeg gebleken voor het effectief reinigen van een hele ruimte. Vaak zien we dat dat gebeurt door een combinatie van verschillende filters, maar we zijn wel zeer benieuwd. Wel heeft dit model nog een ionisatiefunctie, die ook het een en ander in de lucht zal opruimen. Het model is niet bijzonder hoog geprijsd, en zou dus potentieel interessant kunnen zijn voor een grote groep mensen.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (5.5/10)

Filters

Dit model beschikt alleen over een koolstoffilter en een ionisator, en hoewel dit een groot deel van de verschillende deeltjes in de lucht kan opruimen, zal dit effectief niet alle deeltjes kunnen reinigen. Andere filters ontbreken.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie.

Overig

Dit model beschikt over 5 verschillende standen, waaronder een pollenprogramma.

Design (8.0/10)

Smaken verschillen, maar dit model is in onze opinie vrij stijlvol. Het apparaat is verkrijgbaar in zowel wit als zwart, dus als je op basis van je interieur kiest, kun je er voor kiezen dit model juist wel, of juist niet te laten opvallen. De filter is wat groot en bevindt zich binnenin, en het ventilatorgedeelte bovenop.

Prestaties (5.4/10)

Oppervlakte

Dit model kan 50 vierkante meter reinigen, een prima score. Een CADR score communiceert het merk niet, maar dat is te verklaren door de afwezigheid van een HEPA filter.

Geluid

Dit model behoort met 57 dB tot de luidste apparaten in onze test.

Specificaties via stadler:

  • 50m2 reiniging oppervlak
  • Koolstoffilter en ionisatie

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 5.5/10
  • Design: 8.0/10
  • Prestaties: 5.4/10

Ons eindoordeel

6.3/10 – Deze luchtreiniger koop je voor het uiterlijk. Vind je dit model mooi, dan is dit zeker een overweging waard. Voor goede prestaties kun je beter naar een ander model kijken, ook in deze prijsklasse. Daarnaast is het apparaat vrij luid.

6.3 Total Score

Functionaliteit
5.5
Design
8.0
Prestaties
5.4
PROS
  • Stijlvol
  • Koolstoffilter en ionisatie
CONS
  • Filters niet bijzonder krachtig
  • Luid
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled