Stadler Form Tim

€50,99

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs

Op het eerste zicht ziet de Stadler Form Tim er misschien uit als een gewone tafelventilator maar dat is hij zeker niet. Hij is stil, modern en mobiel, waardoor hij ieders nieuwe favoriete bondgenoot wordt bij warm weer. Hij beschikt namelijk over een USB kabel waardoor je hem kan gebruiken met een externe batterij, naast zijn gewone adapter voor in huis. De Stadler Form Tim beschikt ook over oscillatie om de koele lucht breed en gelijkmatig te verspreiden. Als gebruiker heb je de keuze uit 5 snelheidsstanden die je of via de ventilator zelf of via de afstandsbediening kan instellen.

Wat zegt de consument

Je kan van deze Stadler Form Tim niet zeggen dat hij niet mooi is. Zijn uiterlijk is modern en strak en dat is precies wat we wouden voor ons interieur. Helaas voldoen zijn prestaties iets minder aan onze verwachtingen. Als je überhaupt iets van frisse wind wil voelen moet je bijna met je neus voor de ventilator gaan zitten. In de maximale stand is er wel meer luchtverplaatsing maar dan boet je natuurlijk ook in op stilte. We hebben toch een beetje een dubbel gevoel bij deze Stadler Form Tim.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 8.8/10 uit 15 reviews
 • Bol.com: 3.2/5 uit 5 reviews
 • Consumentenbond: 3.2/5 uit reviews 43

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

12/100: Als je weet dat de gemiddelde wattage van tafelventilatoren rond de 40 watt ligt en deze Stadler Form Tim slechts een vermogen heeft van 10 watt kan je zelf al afleiden dat de prestaties een pak lager zullen liggen dan gemiddeld. De Stadler Form Tim beschikt over 5 snelheidsstanden waarvan de eerste 2 eerder nutteloos zijn. Als je iets van wind wil voelen moet je gebruik maken van de hogere standen, en die maken helaas ook meer lawaai. Op volle capaciteit maakt de Stadler Form Tim 44 decibel geluid, wat wel nog altijd 5 decibel minder is dan de gemiddelde tafelventilator.

Design

80/100: Strak en modern zijn twee woorden om de Stadler Form Tim te omschrijven. Deze Zwitserse tafelventilator is verkrijgbaar in het zwart, wit en rood en bestaat uit een metalen voet met een plat ventilatorhoofd dat over oscillatie beschikt. In vergelijking met andere ventilatoren ziet hij er opvallend hip en functioneel uit, zeker omwille van het feit dat hij ook over een afstandsbediening beschikt.

Onderhoud

75/100: De Stadler Form Tim is een ultra lichte ventilator die slechts 1 kg weegt, hoewel hij zeker niet klein is. De diameter van de ventilatorbladen bedraagt 29 centimeter, wat perfect in lijn ligt met de gemiddelde ventilator. Elk toestel vraagt onderhoud en dat is bij de Stadler Form Tim niet anders. Verwijder op regelmatige basis het rooster voor en achter de ventilatorbladen om deze schoon te maken. Alleen zo kan je een lange levensduur en goede werking van het toestel garanderen.

Specificaties via stadlerform.com:

 • Vermogen: 10 Watt
 • Gewicht: 1 kg
 • Geluidsniveau: 44 dB
 • Diameter: 29 cm
 • Aantal snelheden: 5

Verdict

De Stadler Form Tim is eerder een mooie ventilator dan een goede ventilator. Met een vermogen van 10 watt kan hij onmogelijk een krachtige luchtstroom genereren, laat staan een grote ruimte verkoelen. Wat wel in zijn voordeel spreekt zijn de afstandsbediening en zijn lichte gewicht, maar deze zijn in verhouding met zijn prestaties eerder irrelevant.

5.6 Total Score

Luchtstroom
1.2
Design
8.0
Onderhoud
7.5
PROS
 • Fraai ontwerp
 • Werkt op USB
 • Met afstandsbediening
CONS
 • Niet krachtig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled