Stadler Form Q Fan RVS

179.00

6.7
Expert ScoreRead review

Ben je een tikkeltje alternatief en wil je geen ventilator zoals iedereen er eentje heeft? Dan is de Stadler Form Q Fan RVS precies wat je zoekt. Het niet alleen een ventilator maar ook een design object dat de ruimte verrijkt. De Stadler Form Q Fan RVS bestaat uit een kast uit roestvrij staal, gecombineerd met een aluminium vorm in de vorm van aan Q. Hij is geschikt om ruimtes tot 40m² te verkoelen en beschikt over drie snelheidsstanden. De Stadler Form Q Fan RVS is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart.

Wat zegt de consument

In een design interieur komt deze ventilator zeker tot zijn recht, maar met het uiterlijk alleen kom je er niet. Qua prestaties valt hij enigszins tegen: hij kan niet draaien en blaast dus steeds dezelfde richting uit. Daar komt dan nog bij dat hij überhaupt niet eens zo krachtig blaast. Ook maakt hij vrij veel lawaai voor een topmerk te zijn en vinden we hem dus al helemaal niet geschikt voor in de slaapkamer te zetten. Jammer want het is toch een duur toestel.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 8.3/10 uit 10 reviews
 • Bol.com: 4/5 uit 1 review
 • Consumentenbond: 2.4/5 uit 8 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

52/100: De wattage van deze Stadler Form Q Fan RVS bedraagt slechts 40 watt en dat is in vergelijking met andere vloerventilatoren nogal aan de lage kant. Het verbaast ons dan ook niet dat deze ventilator niet zo krachtig blaast. Zelfs in de hoogste stand verkoel je met moeite de ruimte en in deze snelheidsstand heb je dan ook het nadeel dat hij luider is dan in bijvoorbeeld stand 1. De Stadler Form Q Fan RVS heeft naast de uitstand 3 snelheidstanden waarvan stand 1 bijna niet voelbaar is en stand 3 onaangenaam luid. Hij produceert in deze stand 58 decibel geluid.

Design

75/100: De Stadler Form Q Fan RVS is een design vloerventilator en mag absoluut gezien worden. Hij is verkrijgbaar in het zwart of wit en bestaat uit een structuur van roestvrij staal en aluminium in de vorm van de letter Q. Hij beschikt niet over oscillatie en blaast met andere woorden steeds dezelfde richting uit. Ook over een afstandsbediening beschikt hij ook niet.

Onderhoud

75/100: De Stadler Form Q Fan RVS weegt een goede 4 kg, dus stevig staat hij in ieder geval wel. De diameter van de ventilatorbladen bedraagt 33 centimeter en zowel de ventilatorbladen als de behuizing rondom worden best regelmatig schoongemaakt. Het is een designobject waar je best de nodige zorg aan geeft.

Specificaties via stadlerform.nl:

 • Vermogen: 40 Watt
 • Gewicht: 4 kg
 • Geluidsniveau: 58 dB
 • Diameter: 33 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Een Stadler Form Q Fan RVS koop je eerder voor zijn uiterlijk dan voor zijn prestaties. Hij beschikt niet over oscillatie en heeft een vrij zwakke wattage en dus ook minder krachtige luchtstroom. Weeg dus af wat het belangrijkste voor je is: een mooie ventilator of een krachtige ventilator. De Stadler Form Q Fan RVS kost bijna 180 euro en is hiermee één van de duurdere vloerventilatoren die op de markt verkrijgbaar zijn.

6.7
Luchtstroom
5.2
Design
7.5
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Prachtig ontwerp
 • Gemiddelde luchtstroom
- Negatives:
 • Prijzig
 • Geen afstandsbediening

Specification: Stadler Form Q Fan RVS

Vermogen

40 Watt

Gewicht

4 kg

Geluidsniveau

58 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Diameter

33

Prijs per watt

4

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stadler Form Q Fan RVS”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *