Stadler Form Otto

168.95

6.9
Expert ScoreRead review

Kwel jezelf niet langer op warme zomerdagen! Haal een Stadler Form Otto vloerventilator in huis om je huis te verkoelen! De stevige vloerventilator van de Zwitserse producent Stadler beschikt over 5 ventilatorbladen en 3 snelheidsstanden om jouw woning in geen tijd van de nodige verkoeling te voorzien. Zijn unieke design met bamboe ring maakt dat hij ook nog een mooie toevoeging is aan het interieur en beschouwt kan worden als een echte eyecatcher. Wat zeker ook niet onbelangrijk is, is dat deze ventilator in de eerste stand slechts 35 decibel geluid produceert en dus ook perfect in de slaapkamer gebruikt kan worden.

Wat zegt de consument

Je bent meteen verkocht wanneer je deze ventilator uit de verpakking haalt. Het design is zo fantastisch mooi en staat perfect in het interieur. Er is dus zeker en vast veel aandacht besteed aan het uiterlijk en misschien iets minder aan de werking van het toestel zelf. Zo maakt hij in de eerste stand heel weinig lawaai maar in de hogere standen een pak meer. Jammer, maar dus gebruiken we hem eigenlijk onder zijn capaciteiten. Hij blaast ook slechts in 1 richting waardoor je hem echt wel moet positioneren om de juiste hoek van de kamer van verkoeling te voorzien.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 9.0/10 uit 12 reviews
 • bol.com: 4.4/5 uit 7 reviews
 • fonQ.be: 4/5 uit 14 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

58/100: De Stadler Form Otto heeft een vermogen van 45 watt, beschikt over 5 ventilatorbladen en 3 snelheidsstanden. Aangezien de ventilator altijd dezelfde richting uitblaast en de ventilator in de hogere standen een pak meer geluid produceert, gebruik je deze derde stand weinig tot niet. Voor in de slaapkamer is stand 1 de meest gangbare, voor in andere ruimtes eerder stand 2. In de eerste stand produceert hij ongeveer 35 decibel geluid, in stand 3 58 decibel. Het gemiddelde geluidsniveau voor vloerventilatoren ligt op 57 decibel dus technisch gezien doet hij het goed qua geluid.

Design

80/100: Van het algemene design of uiterlijk van de Stadler Form Otto kunnen we niet ontkennen dat het mooi en speciaal oogt. De bamboe ring rond de ventilator geven de ventilator een extra dimensie en maken hem uniek. Bedienen doe je deze ventilator via het toestel zelf en niet aan de hand van een afstandsbediening. Ook blaast hij ook slechts 1 richting uit en beschikt hij niet over oscillatie.

Onderhoud

70/100: De Stadler Form Otto is met een gewicht van 4,25 kg een eerder zwaardere vloerventilator maar dat maakt ook dat hij stevig staat. Op de ventilator zitten 5 ventilatorbladen met een diameter van 37 centimeter en die worden best regelmatig schoongemaakt voor een goede werking te kunnen blijven garanderen.

Specificaties via www.stadlerform.nl:

 • Vermogen: 45 Watt
 • Gewicht: 4.25 kg
 • Geluidsniveau: 58 dB
 • Diameter: 37 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Stadler Form Otto is misschien eerder een design ventilator dan een prestatie ventilator. Als je veel belang hecht aan je interieur en geen storende elementen wil, is dit de geschikte ventilator voor je. Ben je meer gericht op effici├źntie en prestatie, dan koop je beter een ventilator die een grotere luchtstoom kan genereren.

6.9
Luchtstroom
5.8
Design
8.0
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • Prachtig ontwerp
 • Gemiddelde luchtstroom
- Negatives:
 • Prijzig
 • Geen afstandsbediening

Specification: Stadler Form Otto

Vermogen

45 Watt

Gewicht

4.25 kg

Geluidsniveau

58 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Diameter

37

Prijs per watt

4

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stadler Form Otto”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *