Stadler Form Charly Stand

189.00

6.6
Expert ScoreRead review

De Charly Stand van het Zwitserse Stadler Form is een krachtige statiefventilator die tot 6000 m³ lucht per uur verplaatst dankzij haar krachtige motor geïnspireerd op de motor van een enorm vliegtuig. Hij bestaat uit een stevig aluminium statief met bovenaan drie aluminium bladen die voor de luchtverplaatsing zorgen. Ook de hellingsgraad en hoogte zijn aanpasbaar en uiteraard beschikt het toestel over een oscillerende modus. Gedaan met zuchten en zweten!

Wat zegt de consument

De Stadler Form Charly Stand oogt heel erg modern en degelijk en dat is hij ook! Hij staat stevig op zijn voet en zorgt voor een heerlijke luchtverplaatsing. De hellingsgraad en hoogte instellen gaat heel eenvoudig, net als het monteren zelf. Hij weegt bijna 10 kg dus dat verklaart ook meteen waarom hij zo stevig staat. Anderzijds zorgt die gewicht ervoor dat je minder geneigd bent om hem vlug even naar een andere kamer te brengen. De hoge prijs is waarschijnlijk te wijten aan zijn Zwitserse oorsprong, maar je krijgt er wel kwaliteit voor.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 8.2/10 uit 8 reviews
 • bol.com: 4.3/5 uit 4 reviews
 • besteproduct.nl: 7.5/10 uit 2 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

48/100: De Stadler Form Charly Stand heeft een vermogen van slechts 37 watt, wat lager is dan het gemiddelde vermogen van statiefventilatoren. Hij is met andere minder krachtig in haar luchtverplaatsing. Zeker de laagste stand is hierdoor weinig voelbaar, stand 2 en 3 zijn wel nuttiger. Voor een laag vermogen te hebben maakt de Stadler Form Charly Stand wel vrij veel lawaai. Gemiddeld gezien maakt een statiefventilator 49 decibel geluid, de Stadler Form Charly Stand produceert 56 decibel.

Design

80/100: Met haar elegante, strakke design is de Stadler Form Charly Stand een echte eyecatcher in de woonkamer. De beweegrichting aan zowel verticaal als horizontaal aangepast worden om de luchtverplaatsing precies zo te zetten zoals jij het wil. De bediening is wel standaard en gebeurt via het statief van de ventilator zelf.

Onderhoud

70/100: De Stadler Form Charly Stand bestaat uit een aluminium staander en drie aluminium bladen die erg makkelijk afwasbaar zijn met een licht vochtige doek. Een regelmatig onderhoud bevorderd de aerodynamica en is absoluut aan te raden. Het toestel is vrij zwaar in vergelijking met andere statiefventilatoren en weegt 9,7 kg.

Specificaties via stadlerform.com:

 • Vermogen: 37 Watt
 • Gewicht: 9.4 kg
 • Geluidsniveau: 56 dB
 • Diameter: 45 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Stadler Form Charly Stand is eerder een designobject dan een statiefventilator die je vlug even verplaatst naat een andere kamer. Hij is namelijk best zwaar en robuust. De prijs voor deze ventilator is ook erg hoog en qua prestaties zijn er veel krachtigere toestellen verkrijgbaar. Prijs kwaliteit dus misschien niet zo interessant maar qua design kan hij tellen. Tot slot zijn er verder geen speciale features voor dit toestel: geen afstandsbediening en slechts 3 snelheden.

6.6
Luchtstroom
4.8
Design
8.0
Onderhoud
7.0
+ Positives:
 • 45 cm Diameter
 • Fraai ontwerp
- Negatives:
 • Prijsklasse: Hoog
 • Geen afstandsbediening

Specification: Stadler Form Charly Stand

Vermogen

37 Watt

Gewicht

9.4 kg

Geluidsniveau

56 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Hoogte

130 cm

Diameter

45

Prijs per watt

6

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stadler Form Charly Stand”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *