Solis Tower Ventilator 749

49.00

6.7
Expert ScoreRead review

De Solis Tower Ventilator 749 is een goedkope en zeer lichte torenventilator. De ventilator heeft een wit design die niet iedereen zou aantrekken – ik, persoonlijk, vind het bijvoorbeeld afgrijselijk maar zulke meningen zijn subjectief dus kijk voor u zelf! Als je geen zwembad hebt in de tuin om je te verkoelen dan is de 749 een goed alternatief voor verkoeling in de hete zomermaanden. De ventilator heeft 3 verschillende snelheden en 3 verschillende standen. Door het slanke ontwerp kan hij overal staan en weinig ruimte in nemen terwijl hij ook makkelijk te vervoeren is door het lichte gewicht. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna weer uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals de bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het ook een stuk veiliger voor kinderen.

De 749 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 90°. De meeste ventilatoren hebben juist een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De 749 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De 749 kan worden ingesteld op het apparaat zelf, dit geld ook voor de timerfunctie.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De 749 heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Weinig mensen klagen over het geluid van de ventilator, wat altijd een goed teken is! Op de laagste stand valt het geluid erg mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog steeds makkelijk ui te houden. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 54 dB(A).

De 749 heeft 3 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Bij de 749 zijn deze functioneringsstanden normaal, natuurlijk en slaapmodus.

Verdere informatie

De 749 heeft een vermogen van 35 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 35 Watt is een zeer gering elektriciteitsgebruik.

De 749 weegt 1.8 kg en is dus super licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

Conclusie

De 749 is een goede ventilator met een ontwerp dat niet iedereen leuk zal vinden. Volgens mensen die het product hebben gebruikt neemt het weinig ruimte in, veroorzaakt het weinig lawaai, koelt het goed en heeft het een eenvoudige bediening. De ventilator heeft ook een ionisator functie en als die aanstaat is er een fel blauw lichtje op de ventilator wat veel mensen irritant kunnen vinden. Voor de prijs die het heeft, is het een geweldig goede aankoop!

6.7
Luchtstroom
5.7
Design
7.0
Onderhoud
6.7
+ Positives:
  • Lage prijs per Watt
  • Gemakkelijk te onderhouden
- Negatives:
  • Laag gemeten luchtstroom dan gemiddeld
  • Design is niet voor iedereen weggelegd

Specification: Solis Tower Ventilator 749

Merk

Solis

Vermogen

35 Watt

Gewicht

1.8 kg

Snoer

Niet bekend

Geluidsniveau

54 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Aantal instellingen

3

Prijs per Watt

1

Design

60

Onderhoud

65

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Solis Tower Ventilator 749”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *