Solis Fantastic 750

140.00

7.4
Expert ScoreRead review

De Solis Fantastic 750 is een moderne statiefventilator met tal van toepassingen en instelling naargelang de ruimte waarin hij gebruikt wordt. Deze kwalitatieve statiefventilator beschikt over drie verschillende snelheidsstanden en een verticale en horizontale draaistand. Om uw verbruik binnen de perken te houden zit er een timerfunctie op het toestel, dat ingesteld kan worden voor een tijdspanne tussen een half uur tot 7,5 uur. Dat de Solis Fantastic 750 modern is bewijst haar drievoudige bediending: Je kan de ventilator immers inschakelen met behulp van het LCD scherm vooraan de ventilator, met de afstandsbediening of door de voetschakelaar.

Wat zegt de consument

De Solis Fantastic 750 is een krachtig toestel dat voor de gewenste verfrissing zorgt en degelijk oogt. De lichtste stand voor ’s nachts maakt echter nog vrij veel lawaai en is storend, net als het oplichtende LCD scherm. In een verduisterde kamer verlicht dit heel sterk waardoor hij eigenlijk niet echt geschikt is voor ’s nachts. De voetschakelaar is wel heel handig en werkt prima. De voet staat stevig en de ventilator beweegt of verschuift niet wanneer je deze voetschakelaar gebruikt.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.nl: 8.8/10 uit 45 reviews
 • bol.com: 4.4/5 uit 8 reviews
 • mediamarkt.nl: 4.7/5 uit 12 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

78/100: De Solis Fantastic 750 genereert negatieve ionen die de luchtkwaliteit in de ruimte bevorderd en positief bijdraagt aan de gezondheid. De statiefventilator beschikt over drie standen waarvan 1 slaapstand voor ’s nachts. Hij heeft een vermogen van 60 watt wat resulteert in een hoger geluidsniveau. De Solis Fantastic 750 produceert 64,7 decibel geluid terwijl het gemiddelde voor statiefventilatoren op 49 decibel ligt.

Design

70/100: De Solis Fantastic 750 oogt met zijn speciale voet en LCD scherm erg modern en hip. Ook de draaistand die niet alleen horizontaal maar ook vertikaal beweegt is een troef voor deze ventilator. Naast de bediening in de voetschakelaar en via het LCD scherm kan je hem ook nog bedienen via een afstandsbediening, en je kan hem ook een timer opleggen tot maximaal 7,5 uur. De voet is 125 centimeter hoog en niet verstelbaar.

Onderhoud

75/100: Met een gewicht van 8,7 kg is de Solis Fantastic 750 misschien minder mobiel dan andere statiefventilatoren maar hij staat wel erg stevig op zijn voet. De diameter van de ventilatorbladen is 40 centimeter en kan je vrij makkelijk schoonmaken door het harnas rond de bladen te verwijderen. Het regelmatig schoonmaken van de bladen verbetert haar werking en bevordert de luchtkwaliteit.

Specificaties via nl.solis.com:

 • Vermogen: 60 Watt
 • Gewicht: 8.7 kg
 • Geluidsniveau: 65.4 dB
 • Diameter: 40 cm
 • Aantal snelheden: 3 cm

Verdict

Deze Solis Fantastic 750 is met een prijs van € 149,95 een erg prijzige statiefventilator, maar wel een die het ook erg goed doet. Hij is roboost en degelijk maar heeft ook enkele negatieve aspecten. Zo is een gebruik in de slaapkamer niet erg handig omwille van het geluid die het toestel produceert en het lichtgevende LCD scherm. Voor andere ruimtes is hij wel erg geschikt. De voetschakelaar is een leuke extra troef maar niet echt de moeite om er extra voor te betalen.

7.4
Luchtstroom
7.8
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Krachtige luchtstroom
 • Met afstandsbediening
 • Fraai ontwerp
- Negatives:
 • Prijsklasse: Hoog

Specification: Solis Fantastic 750

Vermogen

60 Watt

Gewicht

8.7 kg

Geluidsniveau

65.4 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Hoogte

125 cm

Diameter

40

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Solis Fantastic 750”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *