Solis Breeze 7582

159.00

7.8
Expert ScoreRead review

De Solis Breeze 7582 is met een oscillatie van 60°, 90°, 180° of 360° een uiterst flexibele statiefventilator en is ontwikkeld om het woon- en slaapcomfort naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen kan de ventilator horizontaal volledig om zijn as draaien, ook verticaal is de hellingsgraad instelbaar tussen -8° en 90°. Hierdoor creëer je de ideale luchtverplaatsing en voorkom je dat je de ventilator constant moet verplaatsen. Naast de drie snelheidsstanden heb je ook de keuze uit drie modi: normaal, natuur en slaapmodus. Bedienen doe je de Solis Breeze 7582 of via het statief of via de afstandbediening.

Wat zegt de consument

Een hele krachtige een flexibele statiefventilator, dat is hoe je de Solis Breeze 7582 omschrijft. Als je er niet van houdt om de wind op je te voelen kan je de ventilator ook naar het plafond richten zodat je enkel de koelte voelt en niet de wind zelf. De lichtste stand en slaapmodus is ideaal voor ’s nachts. Ongelofelijk stil en wat meer is: je kan een timer instellen zodat hij tegen de ochtend, het meest frisse moment van de dag, zelf ophoudt.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 8.9/10 uit 15 reviews
 • bol.com: 4.5/5 uit 13 reviews
 • Consumentenbond: 2.9/5 uit 3 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

84/100: De Solis Breeze 7582 heeft een vermogen van 65 watt en heeft naast drie snelheidsstanden ook drie aparte modi. De slaapmodus is bijvoorbeeld opvallend stiller terwijl er toch niet ingeboet wordt qua luchtverplaatsing. De hoogste snelheidsstand is erg sterk en wellicht die minst gebruikte stand. Opvallend is hoe stil deze statiefventilator is. De gemiddelde statiefventilator produceert 49 decibel geluid en deze Solis Breeze 7582 slechts 38 decibel.

Design

75/100: Bij het ontwerpen van de Solis Breeze 7582 is duidelijk tijd gemaakt om na te denken over zijn design. Het toestel beschikt over een luxueus en verlicht LED-display vooraan het statief en ook de moderne afstandsbediening is een handige troef. Qua oscillatie kan je heel erg ver gaan. Horizontaal draait de ventilator volledig om zijn as en ook verticaal heb je de mogelijkheid om tot 90° te draaien.

Onderhoud

75/100: De Solis Breeze 7582 beschikt over 3 ventilatorbladen met een totale diameter van 40 centimeter. Deze ventilatorbladen worden best regelmatig schoongemaakt met een droge doek zodat de aerodynamica van de ventilator niet in het gevaar komt. Demonteren is vrij gemakkelijk als je de handleiding volgt. De ventilator zelf weegt 8,6 kg, wat niet weinig is, maar anderzijds is het vrijwel niet noodzakelijk de ventilator te verplaatsen gezien de grote oscillatiegraad.

Specificaties via nl.solis.com:

 • Vermogen: 65 Watt
 • Gewicht: 8.6 kg
 • Geluidsniveau: 38 dB
 • Diameter: 40 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

Qua oscillatiegraad en luchtverplaatsing zijn er geen betere statiefventilatoren verkrijgbaar maar dat is ook voelbaar in de prijs. Voor de Solis Breeze 7582 betaal je minstens 150 euro wat zeker niet weinig is. Je stelt jezelf dus best de vraag welke kracht qua luchtverplaatsing je nodig hebt en of je misschien voldoende hebt met een minder sterke luchtverplaatsing en bijgevolg een goedkoper exemplaar. Qua design mag hij er ook zijn, en zijn extra afstandsbediening is een leuke extra troef.

7.8
Luchtstroom
8.4
Design
7.5
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Krachtige luchtstroom
 • Fraai ontwerp
 • Stil
- Negatives:
 • Prijsklasse: Hoog

Specification: Solis Breeze 7582

Vermogen

65 Watt

Gewicht

8.6 kg

Geluidsniveau

38 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Ja

Hoogte

140 cm

Diameter

40

Prijs per watt

2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Solis Breeze 7582”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *