Solis 746

€39,00 €49,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Solis 746 Tafelventilator - Wit - €39,00

De hitte kan in de zomer erg ondragelijk aanvoelen en mentale en fysieke ongemakken met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om jezelf te voorzien van een krachtige tafelventilator als deze modieuze Solis 746 in champagnekleur. De ventilator is 45 centimeter hoog en beschikt over ventilatorbladen met een diameter van 30 centimeter om de ruimte te verkoelen. Hij is ook licht in gewicht en hierdoor makkelijk verplaatsbaar. Naast de uitstand heb je keuze uit 3 snelheidsstanden, afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en de hitte.

Wat zegt de consument

Het misschien grootste voordeel van deze Solis 746 tafelventilator is zijn lage geluidsniveau. Zelfs in de hoogste stand maakt hij in vergelijking met andere ventilatoren bijna geen lawaai wat heel erg aangenaam is, zeker voor ’s nachts. Qua uiterlijk valt de kleur een beetje tegen maar zijn prestaties zijn uiteraard belangrijker dan hoe hij eruit ziet. Hij blaast krachtig genoeg om de hele ruimte koel te houden dus wij zijn meer dan tevreden met onze aankoop.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • coolblue.be: 9.2/10 uit 13 reviews
 • Bol.com: 5/5 uit 8 reviews
 • Wehkamp.nl: 4.5/5 uit 2 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

58/100: Met een vermogen van 45 watt kan je genoeg luchtverplaatsing creëren om de ruimte te verkoelen en dat doet de Solis 746 dan ook. Er zitten 3 snelheidsstanden op het toestel en die hebben elk hun functie: stand 1 is voornamelijk voor ’s nachts, stand 2 voor overdag en stand 3 voor op snikhete dagen. Een grote meevaller is de geluidsproductie van de Solis 746. Zelfs in de hoogste stand produceert hij maar 40 decibel geluid terwijl het gemiddelde geluidsniveau voor tafelventilatoren 49 decibel bedraagt.

Design

70/100: De Solis 746 is met zijn champagnekleur ietwat anders dan een gewone ventilator maar dat is verder ook het enige opvallende kenmerk dat deze ventilator te bieden heeft. Hij beschikt niet over een afstandsbediening maar wel over automatische oscillatie om de koelte beter over de gehele ruimte te verspreiden.

Onderhoud

75/100: Met één enkele schroef maak je het harnas rond de ventilatorbladen los waardoor je de ventilatorbladen in een wip schoonmaakt. De ventilatorbladen hebben een totale diameter van 30 centimeter en bestaan net als de ventilator zelf uit plastiek. Toch maakt dit de Solis 746 niet minder zwaar: het toestel weegt 2.8 kg en staat dus zeker en vast stevig genoeg.

Specificaties via Bol.com:

 • Vermogen: 45 Watt
 • Gewicht: 2.8 kg
 • Geluidsniveau: 40 dB
 • Diameter: 30 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Solis 746 heeft weinig opvallende kenmerken maar is prijs kwaliteit een heel goed product. Je betaalt iets meer dan 40 euro voor deze ventilator en krijgt hiervoor een stil toestel met een hoge wattage en oscillatie. Over extra functionaliteiten als een afstandsbediening of een speciaal ontwerp beschikt het toestel niet, dus vraag jezelf af in welke mate deze belangrijk voor je zijn alvorens tot een aankoop over te gaan.

6.8 Total Score

Luchtstroom
5.8
Design
7.0
Onderhoud
7.5
PROS
 • Lage prijs
 • Gemiddeld prestatie
CONS
 • Geen afstandsbediening
 • Simpel ontwerp
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score