Sharp UA-HG40E-T

€349,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Sharp UA-HG40E-T Luchtreiniger met bevochtiging - bruin - €349,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) JA
Luchtreinigers voor een kleinere ruimte zijn steeds makkelijker te vinden. Dit model is van SHARP, een bekende op de markt voor elektronica. Dit model kan ruimtes reinigen tot wel 28 vierkante meter. Dat is niet bijzonder groot, maar zal bijvoorbeeld voor de meeste slaapkamers zeker genoeg zijn. In onze test kijken we hoe deze luchtreiniger van Sharp het er vanaf brengt.

Het apparaat

Deze luchtreiniger van Sharp is een wat stijlvoller model dan we van het merk gewend zijn. Het is verkrijgbaar in twee rustige, mooie kleuren waardoor je er voor kan kiezen dat een model niet zo snel opvalt in bijvoorbeeld je slaapkamer. Naast dat dit model de lucht kan reinigen, heeft dit model ook een luctbevochtigingsfunctie. Je zou dus kunnen zeggen dat het hier om een 2-in-1 model gaat.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.9/10)

Filters

Dit model heeft een uitgebreide hoeveelheid aan filters, iets wat we graag zien. Het apparaat kan zo op een efficiënte manier een hoop verschillende vieze deeltjes te lijf gaan. Een voorfilter, HEPA filter, ionisatie en zelfs een geurfilter: dit model heeft het allemaal. Het model is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld de keuken.

App

Het apparaat beschikt niet over een app, maar omdat de ruimte waarvoor je dit model zal gebruiken vrij klein is, ben je er waarschijnlijk steeds vrij dicht bij in de buurt.

Overig

Op dit model zitten 6 verschillende standen, waarvan sommigen zeer geschikt zijn voor mensen met een allergie of hooikoorts.

Design (8.5/10)

Het apparaat ziet er rustig en stijlvol uit. Je kan kiezen uit een bruine of grijze versie. Het model biedt een hoop functionaliteit en redelijke prestaties, maar je moet deze wel met de hand besturen. Een afstandsbediening of een app om dit te doen ontbreekt helaas. Het bedieningspaneel bevindt zich op de bovenkant van het apparaat, en aan de voorkant van het apparaat bevindt zich een klein display.

Prestaties (7.0/10)

Oppervlakte

28 vierkante meter is niet bijzonder veel. Dat neemt niet weg aat dit model voor zo’n kleine ruimte prima prestaties levert. De CADR is 240 kubieke meter per uur. Voor zijn beoogd gebruik een zeer redelijke prestatie.

Geluid

Dit is wellicht een minpuntje aan dit apparaat. Bij apparaten voor kleinere ruimtes letten we altijd extra goed op het geluid dat deze apparaten maken, want omdat je er steeds dicht bij in de buurt bent, zal dit extra opvallen. Voor dit model is dit 43 dB in zijn stilste stand, een vrij matige score in onze test.

Specificaties via sharpconsumer.eu:

 • 28m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 240 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.9/10
 • Design: 8.5/10
 • Prestaties: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.8/10 –
Als je een apparaat zoekt met een uitstekende functionaliteit en prestaties en veel keuze mogelijkheden, standen en luchtbevochtiging, zou dit model zomaar eens erg interessant kunnen zijn. Een applicatie ontbreekt, maar als je een kleinere ruimte hebt dan kun je daar op een effectieve manier de ruimte mee schoon houden. Ook heeft dit model een geurfilter, handig als je bijvoorbeeld in een klein appartement de keuken in de woonkamer hebt.

7.8 Total Score

Functionaliteit
7.9
Design
8.5
Prestaties
7.0
PROS
 • Functioneel
 • Prijs/kwaliteit
CONS
 • Geen app
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled