Sharp KCD50EUW

€437,98

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Sharp KCD50EUW Luchtreiniger-Bevochtiger 38M2 54W 2.5L Wit - €437,98
Price history
×
Price history for Sharp KCD50EUW Luchtreiniger-Bevochtiger 38M2 54W 2.5L Wit
Latest updates:
  • €437,98 - november 19, 2020
  • €428,00 - november 12, 2020
  • €442,89 - november 5, 2020
  • €443,00 - oktober 29, 2020
Since: oktober 29, 2020
  • Highest Price: €443,00 - oktober 29, 2020
  • Lowest Price: €428,00 - november 12, 2020
Geschikt voor:
  • Allergie of hooikoorts JA
  • Astma JA
  • Luchtverontreiniging JA
  • Geur (keuken) JA
Een luchtreiniger is een flinke investering voor de meeste mensen. Je wil dan graag een all-round product dat geschikt is om verschillende dingen tegelijk aan te pakken.
Dit apparaat is geschikt voor ruimtes tot en met 50 vierkante meter. Geschikt dus voor bijvoorbeeld woonkamers.

Het apparaat

De Sharp KC-D50EU-W luchtreiniger die middelhoog tot hoog geprijsd is. Voor de meeste mensen zal dit model wat hoog geprijsd zijn, maar er moet wel in gedachten worden genomen dat er een luchtbevochtigingsfunctie op dit apparaat zit. Effectief is het dus een luchtbevochtiger en een luchtreiniger ineen.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.2/10)

Filters

Deze luchtreiniger is all-round en beschikt over een aantal filters. Naast een voorfilter, die de grootste viezigheid uit de lucht filtert, zit er een HEPA-filter, een koolstoffilter en een ionisator. Ook beschikt dit model over een geurfilter. Dit reinigt de meeste viezigheid uit de lucht, van de grootste tot kleinste deeltjes, en maakt het model geschikt voor keukens. De filters hebben wel vaak reiniging nodig, vrijwel elke maand.

App

Helaas heeft deze luchtreiniger geen app, wat jammer is, maar niet een heel groot gemis. De luchtreiniger is te gebruiken voor ruimtes tot en met 50 vierkante meter en in dit soort ruimtes zal de luchtreiniger nooit ver weg zijn.

Overig

Dit model beschikt over een pollenprogramma, een nachtmodus, een luchtkwaliteitssensor, kinderbeveiliging en heeft zes verschillende standen. Een uitgebreid pakket aan verschillende mogelijkheden.

Design (7.0/10)

De Sharp KC-D50EU-W is een redelijk onopvallende luchtreiniger. Het witte, plastic apparaat loopt van breed aan de onderkant naar wat smaller aan de bovenkant.
Het display op de Sharp-luchtreiniger laat gedetailleerde informatie zien over het verontreinigingsniveau en de luchtvochtigheid in de kamer.
Het model is verrijdbaar, en je kan de ventilatoren verschillende kanten op laten blazen. Voor zijn afmetingen is het een redelijk zwaar model, met 9 kilo.

Prestaties (7.1/10)

Oppervlakte

50 vierkante meter is het oppervlakte wat dit model maximaal kan reinigen. Een middelgroot model voor in een woonkamer of slaapkamer. De Clean Air Delivery Rate is 273 kubieke meter per uur. Dit komt er in de praktijk op neer dat de lucht in een ruimte van zo’n 20 vierkante meter in ongeveer 10 minuten helemaal schoongemaakt kan worden.

Geluid

Deze luchtreiniger van Sharp is met 34 dB in zijn stilste stand niet het stilste model in onze test. Afhankelijk van de stand waarin je dit model zet zul je deze op de achtergrond altijd in meer of mindere mate horen.

Specificaties via sharphome.nl:

  • 50m2 reiniging oppervlak
  • CADR: 273 m3

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.2/10
  • Design: 7.0/10
  • Prestaties: 7.1/10

Ons eindoordeel

7.3/10 –
Een goede luchtreiniger met veel verschillende filters die daardoor breed inzetbaar is voor een aantal verschillende doeleinden. De Clean Air Delivery Rate is prima, wat betekent dat dit apparaat in relatief korte tijd van schone lucht kan voorzien.
Voor grotere ruimten in dit model niet geschikt, daar is het simpelweg niet krachtig genoeg voor. Het ontbreken van een app is een minpunt.

7.1 Total Score

Functionaliteit
7.2
Design
7.0
Prestaties
7.1
PROS
  • All-round: veel filters
CONS
  • Geen app
  • Filters moeten vaak vervangen worden
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled