Sharp KC-D60EU-W

525,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Sharp KC-D60EU-W - 525,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) JA

Sharp heeft een uitgebreide luchtreinigers voor het middensegment: dit vertaalt zich in de prijzen en de functionaliteit. Heb je een middelgrote woonkamer, of wil je graag schone lucht in je slaapkamer of keuken, dan is dit model het overwegen waard.
Lees hier onze review over de Sharp KC-D60EU Luchtreiniger. Ook beschikt dit model over een luchtbevochtiger.

Het apparaat

Dit model richt zich op de grote markt consumenten die een luchtreiniger zoeken voor een gemiddelde prijs, maar deze voor een verscheidenheid aan dingen in kan zetten. Niet alle luchtreinigers beschikken over een geurfilter, terwijl dit onderdeel voor veel consumenten belangrijk is, zeker om bijvoorbeeld sigarettenrook en vervelende keukengeurtjes tegen te gaan.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters Dit model beschikt over een aantal functies die gebruikers zullen aanspreken. De belangrijkste daarvan zijn de filters: waar de meeste luchtreinigers kiezen voor specifieke filtermethodes, gebruikt dit model er een aantal naast elkaar. Naast een voorfilter beschikt deze Sharp ook over een koolstoffilter en een HEPA filter. Voor in de keuken kom ook nog eens de geurfilter van pas. Daarnaast maakt dit model gebruik van ionisatie, een andere effectieve methode om verschillende onderdelen van vieze lucht te reinigen.
App De luchtreiniger is niet te bedienen met een app, wat een gemiste kans is als je het ons vraagt. Overweeg je deze luchtreiniger, vraag je dan af of je het model ergens kan plaatsen waar deze makkelijk te bedienen is.
Overig Omdat dit model op een aantal verschillende manier reinigt en filtert, biedt het een aantal programma’s. Naast de gebruikelijke nachtmodus is er onder anderen een pollenprogramma, goed nieuws voor menesn met een allergie. Ook beschikt dit model over een luchtkwaliteitssensor.

Design (7.3/10)

Voor een luchtreiniger is model redelijk neutraal en onopvallend te noemen. Waar sommige bedrijven kiezen voor een (poging tot) een stijlvol ontwerp is het ontwerp van dit model veilig te noemen. Daardoor zal het niet erg opvallen. Op de bovenkant van deze luchtreiniger bevindt zich het bedieningspaneel, dat gemakkelijk te bedienen is. Daarnaast is er ook nog een display te vinden aan de voorzijde, die informatie over de luchtkwaliteit kan delen.

Prestaties (7.7/10)

Oppervlakte Dit model kan iets meer oppervlakte reinigen dan zijn broertjes, de KC-D40 en de KC-D50. Ruimtes tot en met 63 vierkante meter kan dit model aan. Dit is voor de meeste mensen genoeg om hun woonkamer, of soms zelfs meerdere kamers, te kunnen reiniger. Naast het oppervlakte kijken we ook naar de CADR, Clean Air Delivery Rate. Dit getal geeft aan hoeveel kubieke meter lucht de luchtreiniger in een uur kan reinigen. Voor dit model is dit 372. Een zeer goede score in onze test.
Geluid Met zijn 40 db is dit niet de meest stille luchtreiniger in onze test. Dit geluid zul je op de achtergrond horen, maar het is nog steeds niet erg veel geluid. Ben je op zoek naar de ultiem stille luchtreiniger? Zoek dan even verder.

Specificaties via sharphome.nl:

 • 63m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 372 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.5/10
 • Design: 7.3/10
 • Prestaties: 7.7/10

Ons eindoordeel

7.5/10 –
Dit model is een redelijk prijzige luchtreiniger, afhankelijke van wat je criteria zijn. Het heeft veel verschillende functies, meer dan de gemiddelde luchtreiniger. Dit is positief, maar je moet de luchtreiniger wel ergens kunnen plaatsen waar je er goed bij kan, want het ontbreekt dit model aan een app. Daarnaast kun je dit model ook in de keuken gebruiken, omdat het geurtjes te lijf kan gaan. De luchtbevochtigingsfunctie zal voor veel consumenten een mooi extraatje zijn.

7.5 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
7.3
Prestaties
7.7
PROS
 • All-round: veel filters en functies
 • Luchtbevochtiger
CONS
 • Geen app
 • Relatief prijzig
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. […] te beschermen tegen de COVID-19 virus. Luchtreinigers met een HEPA-filter zoals AEG AX91-604DG en Sharp KC-D60EU-W zijn gemaakt op efficiënt deeltjes ter grootte van het virus ( maar ook veel kleiner) uit de lucht […]

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled