Sharp KC-D40EU

€358,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Sharp KCD40EUW Luchtreiniger-Luchtbevochtiger Wit - €358,00
Price history
×
Price history for Sharp KCD40EUW Luchtreiniger-Luchtbevochtiger Wit
Latest updates:
  • €358,00 - september 21, 2020
  • €369,00 - september 12, 2020
Since: september 12, 2020
  • Highest Price: €369,00 - september 12, 2020
  • Lowest Price: €358,00 - september 21, 2020
Geschikt voor:
  • Allergie of hooikoorts JA
  • Astma JA
  • Luchtverontreiniging JA
  • Geur (keuken) JA

Evenals de D50 in dezelfde serie van Sharp is dit een combinatie van een luchtreiniger en een luchtbevochtiger. Een luchtbevochtigingsfunctie op een luchtreiniger kan een goede reden zijn om een luchtreiniger te kiezen boven een model zonder die functie. Luchtreiniging kan namelijk ook een positieve uitwerking hebben op de gezondheid.

Het apparaat

Qua prijs bevindt de Shark KC-D40 zich aan de bovenkant van het midden. Voor dat geld is het over het algemeen lastig een 2-in-1 luchtbevochtiger te vinden. Sharp is een merk met een lange geschiedenis in de elektronica en huishoudelijke apparaten. Je kan er dus verzekerd van zijn dat je kwaliteit aanschaft.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters

Deze luchtfilter biedt een aantal verschillende functies. We kunnen dan ook spreken over een all-round luchtreiniger. Dit model filters door middel van verschillende filters. Een voorfilter, een HEPA filter, een koolstoffilter. Dit is het geval voor de meeste luchtreinigers. Daarnaast reinigt dit model lucht door ionisatie. Dit Deze luchtreiniger is all-round en beschikt over een aantal filters. Ook beschikt deze Sharp over een speciale geurfilter.

App

Je krijgt dus veel functies, maar helaas zijn die niet met een app te bedienen. In onze test is dat wel een tekortkoming. Het verhoogt het gebruiksgemak een hoop. Een gemiste kans van Sharp voor dit model.

Overig

Door de variëteit aan filters kan dit model verschillende functies bieden. Een nachtmodus, een pollenprogramma en een kinderslot zijn hier een voorbeeld van. Het model heeft een aantal verschillende standen en kan zichzelf uitschakelen als zijn werk overbodig is. Daarnaast beschikt het model over een luchtkwaliteitssensor.

Design (7.3/10)

Dit model van Sharp is van gemiddelde grote, en met 9 kilo relatief makkelijk te verplaatsen. Het heeft een vrij onopvallende uiterlijk dat je gemakkelijk zou kunnen verwarren met een radiator. Informatie over de luchtkwaliteit vind je aan de voorkant van het apparaat op het display.

Prestaties (7.1/10)

Oppervlakte Dit model reinigt ruimtes van tot wel 50 vierkante meter, afhankelijk van de stand van het programma. Dit is voor velen waarschijnlijk groot genoeg voor de woonkamer en/of slaapkamer. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de CADR, de Clean Air Delivery Rate. Dit geeft aan hoeveel kubieke meter lucht het apparaat per uur kan reinigen. Voor dit model is dit 190, een vrij lage score in onze test.
Geluid Luchtreinigers zijn over het algemeen vrij stille apparaten, dit model maakt minimaal 34 dB geluid. Dit is niet de stilste meting in onze test, maar het zal niet erg opvallen.

Specificaties via sharphome.nl:

  • 50m2 reiniging oppervlak
  • CADR: 190 m3

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.5/10
  • Design: 7.3/10
  • Prestaties: 7.1/10

Ons eindoordeel

7.3/10 – Voor een standaard luchtreiniger met een bijpassende prijs biedt deze Sharp relatief veel functionaliteit voor zijn geld. Het ontbreekt de app helaas wel aan een applicatie om al deze functionaliteit te kunnen bedienen. Denk je ook zonder te kunnen, dan is dit een goede optie, zeker als je last hebt van geurtjes.

7.3 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
7.3
Prestaties
7.1
PROS
  • All-round: veel filters en functionaliteit
  • Luchtbevochtiger
CONS
  • Geen app
  • Lage CADR
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled