Relaxwonen Torenventilator

De Relaxwonen torenventilator is een goedkope torenventilator die je zeker weten koeling kan geven. De ventilator heeft een langwerpig wit design en neemt dus ook heel weinig ruimte in. Als er geen regen vanuit de hemelen komt om de hitte te verzachten dan is een ventilator zoals deze een prachtig alternatief! De ventilator heeft 3 verschillende snelheden maar jammer genoeg maar 1 stand. Dit is minder dan de meeste ventilatoren dus er is een gebrek aan veelzijdigheid. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna weer uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het ook een stuk veiliger voor kinderen.

De Relaxwonen heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 90°. De meeste ventilatoren hebben juist een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De Relaxwonen heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De Relaxwonen kan worden ingesteld op het apparaat zelf, dit geld ook voor de timerfunctie.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De Relaxwonen heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Weinig mensen klagen over het geluid van de ventilator, wat altijd een goed teken is! Op de laagste stand valt het geluid erg mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog steeds makkelijk ui te houden. De ventilator heeft een onbekend gemiddeld geluidsniveau.

De Relaxwonen heeft 1 functionerings stand. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Bij de Relaxwonen is er dus totaal geen verschil tussen standen.

Verdere informatie

De Relaxwonen heeft een vermogen van 45 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 35 Watt is een zeer gering elektriciteitsgebruik.

De Relaxwonen weegt 3 kg en is dus super licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

De Relaxwonen heeft een snoer met een lengte van 140 cm. Dit is een vrij kort bereik voor een snoer.

Conclusie

De Relaxwonen is een goedkope ventilator die vrij goed is voor zijn prijs – ook al kan hij zeker weten niet veel aanmerken op duurdere ventilatoren. Het heeft een gebrek aan veelzijdigheid door de lage hoeveelheid standen. De meeste mensen vinden de ventilator erg stil dus er is weinig overlast en het is een erg stabiele ventilator die dus niet snel zal omvallen. Sommige mensen ondervinden wel last omdat de snoer niet erg lang is. Maar, voor de prijs van de ventilator is het een geweldig goede aankoop!

7.3
Kracht
7.3
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
  • Hoge score uit onze test
  • Krachtige luchtstroom voor de prijs
- Negatives:
  • Geen afstandsbediening
  • Ontwerp is niet heel erg modern

Specification: Relaxwonen Torenventilator

Merk

Relaxwonen

Vermogen

45 Watt

Gewicht

3 kg

Snoer

140 cm

Geluidsniveau

Niet bekend

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Nee

Aantal instellingen

1

Prijs per Watt

1

Design

60

Onderhoud

65

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Relaxwonen Torenventilator”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled