Qlima A45

149,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Qlima A45 - 149,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Luchtreinigers blijven voor de meeste mensen een flinke investering. Als je op een wat kleiner oppervlakte woont, of je wil bijvoorbeeld alleen de lucht in de slaapkamer reinigen, dan kan het de moeite lonen om te zoeken naar een apparaat dat wat gunstiger geprijsd is, maar ook net een wat kleiner oppervlakte reinigt. De Qlima A45 kan maximaal 34 vierkante meter aan. Dit is niet bijzonder veel, maar als het genoeg is voor de ruimte die je voor ogen hebt, kan dit apparaat met de bijbehorende prijs een gunstige koop zijn. Laten we kijken hoe het apparaat verder presteert.

Het apparaat

Qlima is een Nederlands bedrijf dat innovatieve producten maakt op het bedoel van klimaatcontrole in ruimtes. De meeste van deze producten zijn relatief gunstig geprijsd. Er is dan ook zeker een markt voor betaalbare luchtreinigers. Het apparaat is iets groter dan de gemiddelde luchtreiniger in deze prijsklasse. Hou daar rekening mee als je de aankoop van dit model overweegt.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.0/10)

Filters

Dit model maakt gebruik van de bekende combinatie van een HEPA filter met een koolstoffilter en een voorfilter. Hierdoor reinigt dit model het meeste vuil en deeltjes uit de lucht. Door de prijsklasse is dit een prima combinatie aan filters.

App

Dit model beschikt niet over een app. Dat is jammer, maar voor kleine ruimtes ook niet altijd even relevant. Het apparaat zal vrijwel altijd binnen een klein bereik staan. Toch hebben we een voorkeur voor bediening met een app, omdat het simpelweg gebruiksvriendelijker is

Overig

Dit model beschikt over een pollenprogramma, een nachtprogramma en een kinderslot. Ook kan het de luchtkwaliteit meten met een sensor. De sensor kan het apparaat harder, of minder hard laten werken afhankelijk van de luchtkwaliteit

Design (6.5/10)

Geen bijzonder, maar een prima design. In deze prijsklasse hadden we niet anders verwacht. Het apparaat is volledig wit en gemaakt van kunststof, en met 7 kilo wat zwaarder dan de meeste luchtreinigers voor kleinere ruimtes. Ook zien we niet echt een display op het apparaat, een gemis. Een paar lampjes en symbolen geven verschillende standen aan.

Prestaties (7.2/10)

Oppervlakte

34 vierkante meter is niet echt indrukwekkend, maar heeft je ruimte ongeveer die grootte, dan kan het zomaar een goede match voor je zijn. Voor de meeste slaapkamers zal dit model ideaal zijn. We kijken bij het oppervlakte ook altijd naar de Clean Air Delivery Rate. Deze score geeft aan hoe krachtig het apparaat is, en hoeveel (kubieke meter) lucht het in een uur kan reinigen. Deze score is voor dit model 172, een vrij lage score.

Geluid

Dit model maakt in zijn stilste stand 25 dB aan geluid. Dit zal je niet zo snel opvallen en is een redelijk goede score in onze test.

Specificaties via qlima.com:

 • 34m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 172 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.0/10
 • Design: 6.5/10
 • Prestaties: 7.2/10

Ons eindoordeel

6.9/10 – Bij budget modellen hopen we altijd dat ze ons qua prestaties en design verrassen. Dat is bij dit model niet het geval, maar de prestaties die dit model laat zien zijn prima voor de prijsklasse waarin het zich bevindt. Het belangrijkste onderdeel van een goede luchtreiniger, de filters, zijn goed en zullen de meeste vieze lucht en deeltjes goed filteren. Ook is dit een goedkopere optie voor mensen die een allergie hebben, vanwege het beschikbare pollenprgramma. Alles bij elkaar verrast dit model ons niet, maar biedt het een prima functionaliteit voor de prijs. We hadden wel graag een app of display bij dit model gezien.

6.9 Total Score

Functionaliteit
7.0
Design
6.5
Prestaties
7.2
PROS
 • Prijs/kwaliteit
 • 3 verschillende filters
CONS
 • Geen display
 • Geen app
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled