Progenion UV Ionisator Anti-Virus

€249,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Luchtreiniger UV, Ionsator - Hepa en Sensor Anti-virus en bacteriën - €249,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
We zien in onze test een aantal producten van Progenion, die vaak gericht zijn op een lage prijs, en maar in onze test over het algemeen nog niet bijzonder goed score, soms door de afwezigheid van een HEPA filter. Dit model beschikt daar wel over, en zou dus zomaar eens een goede oplossing kunnen zijn voor middelgrote ruimtes tot en met 80 vierkante meter.

Het apparaat

Dit apparaat is een opvallende, zwarte verschijning. In onze test zien we over het algemeen dat de meeste apparaten wit zijn, of een frisse uitstraling hebben. Dit model lijkt door het ontwerp in eerste instantie een beetje op een audio-product. Dit apparaat is voor een model dat adverteert tot en met 80 vierkante meter te kunnen reinigen erg gunstig geprijsd, en we zijn dus benieuwd naar de prestaties van dit model.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters

Dit model maakt gebruik van een aantal verschillende filters, waaronder een HEPA filter. Daarnaast vinden we in dit model een ionisator, een koolstoffilter en UV lichtbehandeling. Een uitstekende combinatie van verschillende filters met vrijwel allemaal een volledig andere manier van luchtreiniging, die elkaar goed aanvullen.

App

Een app voor dit model is er niet.

Overig

Dit model beschikt niet over een speciaal pollenprogramma of bijvoorbeeld luchtbevochtiging, en is in te stellen in vijf standen.

Design (6.0/10)

Dit model zal in de meeste woonkamers erg opvallen door het opvallende, zwarte en glanzende plastic uiterlijk van het apparaat. We zijn daarom niet onverdeeld enthousiast over het uiterlijk van dit apparaat, ook is het aan de grote kant. Dat heeft wel tot gevolg dat er eenvoudig een grote, krachtige HEPA filter in past – een pluspunt.

Prestaties (6.7/10)

Oppervlakte

Dit apparaat reinigt ruimtes tot en met 80 vierkante meter, een zeer goede prestatie. De manier waarop het dat doet is ook interessant, met een aantal verschillende filters. Of je overal in de ruimte ook daadwerkelijk profiteert van de kracht van al die filters, vragen we ons af.

Geluid

Met 28 dB is dit apparaat fluisterstil. Zeker in een grotere ruimte zul je dit model niet horen.

Specificaties via progenion.nl:

 • 80m2 reiniging oppervlak
 • Vier verschillende reinigingstechnieken

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.5/10
 • Design: 6.0/10
 • Prestaties: 6.7/10

Ons eindoordeel

6.7/10 –
In onze test is dit met afstand het beste Progenion product dat we hebben getest, dat komt met name door de krachtige HEPA filter. Het apparaat reinigt de lucht op verschillende manieren, maar we zijn er niet van overtuigd dat al deze manieren ook de hele ruimte kunnen bestrijken. We hadden liever gezien dat er voor dit model bijvoorbeeld een filter minder was gebruikt, maar het geld van de ontwikkeling was gestoken in een app. Voor je geld krijg je een hoop functionaliteit, en de prijs/kwaliteitverhouding van dit apparaat is dan ook uitstekend. Het zal in je kamer wel een beetje opvallen.

6.7 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
6.0
Prestaties
6.7
PROS
 • Laag geprijsd
 • Geschikt voor 80 vierkante meter
CONS
 • Geen app
 • Opvallend, zwart, glanzend
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score