Progenion PR 369R

€159,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: PR-369R Luchtreiniger met ionisator zwart tot 60 m² - 150 m³ - €159,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts NEE
 • Astma NEE
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Luchtreinigers zijn prijzig, en modellen voor grotere ruimtes zijn al helemaal prijzig. Dit zien we in onze test vaker, en dit is eenvoudig te verklaren, omdat er een hoop verschillende functionaliteit en materiaal nodig om een effectieve luchtreiniger te maken. Een model als dit om grotere ruimtes (tot 60m2) te kunnen reinigen zoals dit, zien we niet zo snel voor een prijs als deze. We zijn benieuwd hoe dit model uit onze test komt.

Het apparaat

Dit model is een zwarte toren die in eerste instantie wat weg heeft van een CD rek. Dit model is relatief groot, en het apparaat maakt slechts gebruik van ionisatie. Dat is normaalgesproken niet genoeg om effectief een ruimte van de orde van grootte van 60 vierkante meter schoon te maken, dus het is afwachten hoe Progenion dit oplost.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (5.5/10)

Filters

Dit model maakt slechts gebruik van ionisatie. Een beproefde methode, maar op zichzelf niet krachtig genoeg om een ruimte echt effectief schoon te krijgen. Het ontbreken van andere filters op ditmodel is dan ook een gemis.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie.

Overig

Dit model beschikt niet over andere functionaliteiten zoals een pollenprogramma of een nachtmodus.

Design (6.0/10)

Deze luchtreiniger is groot, maar relatief licht van gewicht. Het is relatief neutraal en beschikt niet over een display. Een positief punt van dit apparaat is dat het eenvoudig te reinigen is.

Prestaties (5.0/10)

Oppervlakte

Dit apparaat claimt tot 60 vierkante meter te kunnen reinigen, maar wij betwijfelen dit. Met alleen ionisatie is dit resultaat lastig te bereiken, of het zal in iedere geval een tijd duren. De CADR is namelijk erg laag, met 24 kubieke meter per uur. Erg matig.

Geluid

Dit model maakt geen gebruik van een filter, dus het geluidsniveau is erg laag, vrijwel stil.

Specificaties via progenion.nl:

 • 60m2 reiniging oppervlak
 • Ionisatie

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 5.5/10
 • Design: 6.0/10
 • Prestaties: 5.0/10

Ons eindoordeel

5.5/10 –
We raden dit model niet aan. Het adverteert een reinigingsoppervlakte van 60 vierkante meter, maar we betwijfelen er aan of dit ook echt gehaald kan worden omdat er alleen maar gebruik gemaakt wordt van ionisatie. Het heeft weinig tot geen mogelijkheden tot verschillende standen, maar is wel erg stil.

5.5 Total Score

Functionaliteit
5.5
Design
6.0
Prestaties
5.0
PROS
 • Laag geprijsd
CONS
 • Alleen ionisatie
 • Groot
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score