Progenion PR-124

€69,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Progenion PR-124 - Luchtreiniger - €69,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Een luchtreiniger geschikt voor ruimtes tot en met 25 vierkante meter voor een prijs ver onder de 100 euro: dan gaan bij ons alle bellen rinkelen. In onze test komen we namelijk nogal eens tegen dat deze apparaten erg prijzig zijn, en als we een model tegenkomen dat wat scherper geprijsd is, zijn we direct benieuwd naar de specificaties en prestaties.
Dit model is vrij licht met slechts 1 kilo. We zijn bij aanvang van de test een klein beetje sceptisch over de prestaties, want het geheel voelt wat goedkoop aan. Laten we kijken hoe dit model het er vanaf brengt in onze test.

Het apparaat

Progenion maakt prijsbewuste apparaten om de luchtkwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Dit gebeurt vaak met wat meer onconventionele technieken als elektrostatische magneten en ionisatie. Deze zijn niet altijd even effectief, maar we zijn altijd bereid om ons te laten verrassen, zeker als het om een goedkoper product gaat. Dit model beschikt over een ionisator, een bewezen prima manier om bepaalde vieze deeltjes lucht te reinigen.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (5.0/10)

Filters

Dit model maakt gebruik van slechts twee verschillende soorten filters: een dubieuze elektrostatisch filter, en een ionisator. Van de ionisator weten we dat deze effectief kan werken, maar vaak niet voor grotere ruimtes. Gebruik tot 25 vierkante meter is dan ook prima. Het ontbreken van een krachtige HEPA filter is een groot gemis, en verklaart direct voor een deel waarom dit apparaat zo goedkoop kan worden aangeboden.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie.

Overig

Deze luchtreinger heeft 2 standen, en voor de rest geen noemenswaardige functionaliteit.

Design (5.0/10)

Dit model is vrij licht en ziet er neutraal uit. We vinden dit model niet zo stijlvol, en een display ontbreekt ook. Ook zit er nergens een luchtkwaliteitssensor op dit model. We komen er meer en meer achter waarom dit model zo goedkoop is geproduceerd.

Prestaties (5.6/10)

Oppervlakte

Dit apparaat zou 25 vierkante meter moeten kunnen reinigen. Dit zou kunnen, maar met de twee filters die dit model gebruikt wordt dit nog een hele klus. We adviseren dit model kan eigenlijk ook alleen voor de kleinste ruimtes.

Geluid

Met 20 dB is dit één van de stilste modellen op de markt.

Specificaties via progenion.nl:

 • 25m2 reiniging oppervlak
 • Ionisatie en elektrostatische magneetfilter

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 5.0/10
 • Design: 5.0/10
 • Prestaties: 5.6/10

Ons eindoordeel

5.2/10 – Deze luchtreiniger is bijzonder goedkoop, maar lijkt ook bijzonder goedkoop geproduceerd. Op geen enkele manier straalt dit apparaat uit dat het daadwerkelijk 25 vierkante meter kan reinigen. Als het dat als kan, dan zal dit waarschijnlijk lang duren. Over de Clean Air Delivery Rate worden namelijk geen uitspraken gedaan. Echter, niet alles aan dit apparaat is slecht. De prijs is namelijk zo laag, dat als je ruimte klein genoeg is, je misschien best nog wel eens wat aan dit apparaat zou kunnen hebben. Of er bijvoorbeeld één in elke hoek zou kunnen zetten. Het is maar een idee, maar laat het duidelijk zijn: dit model koop je voor de prijs, niet voor de prestaties.

5.2 Total Score

Functionaliteit
5.0
Design
5.0
Prestaties
5.6
PROS
 • Ionisatie
 • Goedkoop
CONS
 • Geen app
 • Geen HEPA filter
Add your review  |  Read reviews and comments

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled