PKD Cooler

€25,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Luchtkoeler-Air cooler-Koeler-Lucht bevochtiger - €25,95
Price history
×
Price history for Luchtkoeler-Air cooler-Koeler-Lucht bevochtiger
Latest updates:
  • €25,95 - november 2, 2020
  • €25,45 - oktober 26, 2020
Since: oktober 26, 2020
  • Highest Price: €25,95 - november 2, 2020
  • Lowest Price: €25,45 - oktober 26, 2020

De PKD koeler is een apparaat dat valt in de categorie van persoonlijke koelers. Dit apparaat is namelijk redelijk klein en compact, maar dat wil niet zeggen dat apparaat niet krachtig genoeg is om zijn werk te doen. Bij het juiste gebruik is dit soort model namelijk zeer interessant.

Het apparaat

Dit apparaat van PKD Cooler heeft een waterreservoir inhoud van zo’n 0,2 liter. Niet enorm veel, maar omdat het apparaat ook niet bijzonder groot is kan dit model daar zo’n 8 uur lang mee verkoelen, geen slechte prestaties. Het apparaat beschikt over 50 watt aan vermogen, wat een prima vermogen is voor een apparaatje als deze.

Ons oordeel

We beoordelen air coolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteit verhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Functies:

Dit model koelt (ventileert) door middel van het gebruik van koel water uit een reservoir. Daarnaast heeft dit model geen andere opties.

App

Dit model heeft geen app, noch een afstandsbediening, maar voor een model van deze afmetingen is dat ook niet echt nodig. Je zult er waarschijnlijk altijd dicht bij in de buurt zijn als je het gebruikt, en altijd in staat zijn om de bediening aan te passen.

Overig

Dit model heeft ingebouwde LED-verlichting.

Design (6.2/10)

Toegegeven, dit model ziet er niet zo stijlvol uit. Het is een soort vierkant, klein luchtrooster, en beschikt niet over een spannende kleurstelling. Wel is het compacte design effectief: het bestaat vrijwel volledig uit een luchtrooster aan de voorkant, en is zonder water in het apparaat vrij licht, en weegt maar 1.2 kg. Inherent aan het ontwerp behoort dit model daarmee tot de lichtste apparaten in onze test.

Luchtstroom (5.8/10)

Voor zo’n klein apparaatje is het bijzonder dat dit model beschikt over een wattage van 50 watt. Voor een model als dit is dit belangrijk, omdat het aangeeft hoe krachtig het apparaat zijn werk doet. Het wattage heeft onder anderen invloed op de snelheid van de lucht en de maximale luchtstroom. De luchtstroom voor dit model is 5.8, een redelijke score.

Prestaties (6.9/10)

Oppervlakte

Dit model is echt ontworpen voor persoonlijk gebruik, met een beoogd oppervlakte van zo’n 5 vierkant meter in ogenschouw. In een caravan zou dit bijvoorbeeld prima kunnen werken.

Geluid

Dit apparaat werkt erg geruisloos, en produceert minder dan 10 dB aan geluid.

Specificaties via de distributeur:

  • 0.2 liter waterreservoir
  • Stille werking

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 6.5/10
  • Design: 6.2/10
  • Luchtstroom: 5.8/10
  • Prestaties: 6.9/10

Ons eindoordeel

6.4/10 – Een klein apparaat als dit heeft in principe andere uitgangspunten dan grotere air coolers, omdat een model als dit eigenlijk alleen geschikt is voor persoonlijk gebruik. Het doet dat prima, maar voor het verkoelen, of ventileren van serieuze ruimtes is dit model eigenlijk niet geschik. Overweeg je een stil, klein model voor bijvoorbeeld op kantoor, dan is dit een prima keuze. In andere gevallen adviseren we toch even verder te zoeken.

6.4 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
6.2
Luchtstroom
5.8
Prestaties
6.9
PROS
  • Licht, compact
  • 0.2 liter
CONS
  • Niet krachtig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled