Philips Connected AC4236

599,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips Connected AC4236 - 599,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE

Heb jij of heeft je familie vaak last van allergieën en heb je een grote woonkamer? Dan is deze luchtreiniger van Philips een interessant model. Het is niet het goedkoopste model op de markt, maar dat is kenmerkend voor luchtreinigers voor wat grotere ruimtes. Lees hier onze beoordeling van deze luchtreiniger.

Het apparaat

Deze Philips luchtreiniger is slim huishoudapparaat. Het beschikt over een draadloze connectie en een app voor de mobiele telefoon, waarmee je gemakkelijk de luchtreiniger kan bedienen. Dit model kan je ook verschillende soorten informatie geven op de display.
Ruimtes tot en met maarliefst 100 vierkante meter kunnen door deze luchtreiniger gereinigd worden.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.0/10)

Filters

Philips maakt voor dit model gebruik van wat zij noemen de VitaShield filter. Dit is een vergelijkbare filter met een HEPA/koolstof filter qua functionaliteit, maar hij gaat vrij lang mee, tot wel 36 maanden bij regulier gebruik. Er wordt geen gebruik gemaakt van een geurfilter, dus specifiek voor sigarettenrook, of bijvoorbeeld een keuken, is deze luchtreiniger minder geschikt.

App

Deze luchtreiniger maakt gebruik van de Philips Clean Home+ app, een gebruiksvriendelijke app die onder anderen de luchtkwaliteit binnen met die van buiten kan vergelijken.

Overig

Naast de bovengenoemde functies beschikt dit model over een aantal handige en slimme (automatische) functies tot luchtreiniging zoals intelligente detectie en automatische zuivering. Dit model is ook gecertificeerd als allergievriendelijk door het European Centre for Allergy Research Foundation.

Design (8.0/10)

Het apparaat is voor een huishoudelijk apparaat mooi en minimalistisch ontworpen. Omdat luchtreinigers vaak een prominente plek in het interieur innemen is het prettig als deze er goed uitzien. Philips heeft dit model smaakvol ontworpen met een stijlvolle bovenste helft van lichtgrijze stof. Het display kan verschillende soorten informatie geven over de luchtkwaliteit, zowel binnen als buiten. Een smaakvolle oplossing.

Prestaties (7.7/10)

Oppervlakte

Om een ruimte van 100 vierkante meter te kunnen reinigen moet een luchtreiniger vrij krachtig zijn. Dit is een uitstekende score. De CADR (Clean Air Delivery Rate) is maarliefst 500 kubieke meter per uur. Dit komt neer op het volledig reinigen van de lucht in een ruimte van 20 vierkante meter in zo’n 6 minuten.

Geluid

Dit model van Philips is stil in zijn laagste stand. 34 dB aan geluid zal je niet opvallen, maar het model hoort niet bij de stilste modellen op de markt.

Specificaties via philips.nl:

 • 100m2 reiniging oppervlak
 • VitaShield filters

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 8.0/10
 • Design: 8.0/10
 • Prestaties: 7.7/10

Ons eindoordeel

7.9/10 – Een stijlvolle luchtreiniger met veel functies, voor grotere kamers of woonkamers. Dit apparaat kan de lucht in grotere ruimtes schoonhouden, en is te bedienen met een app. De instructies en indicaties op het scherm zijn duidelijk, en een aanrader voor mensen met een allergie. Het is dan ook gecertificeerd als allergievriendelijk door het European Centre for Allergy Research Foundation.

7.9 Total Score

Functionaliteit
8.0
Design
8.0
Prestaties
7.7
PROS
 • Stijlvol
 • Goede CADR: 500
 • ECARF certificatie
CONS
 • Geen geurfilter
 • Prijzig
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled