Philips AC5659

€549,00 €699,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips Series 5000i AC5659/10 - Luchtreiniger - €549,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Grotere ruimtes vragen om zwaardere maatregelen. Je hebt dan een krachtige luchtreiniger nodig. Dit model van Philips reinigt tot wel 103 vierkante meter, een flinke ruimte. De luchtreinigers van Philips kenmerken zich door een goede functionaliteit, en we zijn benieuwd of dit ook voor dit model geldt.

Het apparaat

Dit apparaat is geschikt voor grotere ruimtes. Gezien deze goede specificatie verwacht je wellicht een vrij groot apparaat, maar dit valt relatief mee. Met een gewicht van net onder de 9 kilo is dit apparaat van een vrij normale grootte. Dit apparaat is geschikt voor mensen met een allergie, met hooikoorts en astma. Het is minder geschikt om te gebruiken in de keuken, omdat het geen specifieke functie heeft om geur te lijf te gaan.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.0/10)

Filters

Dit model gebruikt drie verschillende modellen filters: een HEPA filter, een voorfilter en een actieve koolstoffilter. Dit is een vrij gebruikelijke combinatie om een groot aantal verschillende soorten deeltjes te kunnen neutraliseren. Over een ionisator of een geurfilter beschikt dit model niet.

App

Dit model gebruikt de Clean Home+ app om de gebruiker informatie te kunnen geven over de luchtkwaliteit, maar ook om het apparaat te kunnen bedienen

Overig

Dit model beschikt over een aantal standen, waaronder een nachtprogramma. Daarnaast is het bijzonder is aan dit apparaat, is dat het beschikt over een ECARF label. Dat betekent dat het apparaat als allergie-vriendelijk is beoordeeld door het European Centre for Allergy Research Foundation.

Design (7.0/10)

Dit model ziet er qua uiterlijk uit in lijn met een groot aantal andere luchtreinigers in binnen het aanbod van Philips. Het ontwerp is iets meer vierkant, met een groter zuig-gedeelte bovenop het apparaat. Aan de voorkant bevindt zich een display met een aantal ringen er om heen. Aan de hand van de kleur en grootte van die ringen kun je verschillende informatie over de binnenlucht kan aflezen.

Prestaties (9.1/10)

Oppervlakte

103 vierkante meter is een zeer goede score qua reiniging oppervlakte, meer dan gemiddeld in onze test. Zo’n ruimte vraagt om een krachtig apparaat. Dit model heeft een CADR score van 513 kubieke meter. Een erg goede score in onze test.

Geluid

Dit model is met een minimaal geluid van 32 dB niet het stilste apparaat, maar als de ruimte die je voor ogen hebt zo groot is als dat dit apparaat kan reinigen, zal je dit niet erg opvallen.

Specificaties via philips.nl:

 • 103m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 513 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.0/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 9.1/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – Een prima apparaat voor een grote ruimte. Het biedt voor een gemiddelde prijs een aantal nuttige en krachtige functies, die je met de Clean Home+ app eenvoudig kan bedienen.
Het apparaat ziet er vrij neutraal uit, dus het past waarschijnlijk goed in verschillende interieurs. Voor keukens is dit model minder geschikt, want een geurfilter ontbreekt.

7.7 Total Score

Functionaliteit
7.0
Design
7.0
Prestaties
9.1
PROS
 • Krachtig
 • Voor grotere ruimtes
CONS
 • Geen geurfilter
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled