Philips AC4550

€400,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Series 4500i Luchtzuiveraar AC4550/10 - €400,00
Price history
×
Price history for Series 4500i Luchtzuiveraar AC4550/10
Latest updates:
 • €400,00 - juni 25, 2022
 • €379,00 - juni 16, 2022
 • €397,50 - mei 31, 2022
Since: mei 31, 2022
 • Highest Price: €400,00 - juni 25, 2022
 • Lowest Price: €379,00 - juni 16, 2022
Last Amazon price update was: juni 29, 2022 3:10 pm
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Luchtreinigers in het hogere segment of voor grotere ruimtes zijn vaak direct een heel stuk prijziger dan de modellen tot en met 50 vierkante meter. Als je op zoek bent naar een prijs vriendelijker optie zou je onder anderen deze Philips luchtreiniger tegen kunnen komen. Dit model reinigt ruimtes tot en met 80 vierkante meter, een flink oppervlakte dat vraagt om een krachtig apparaat. Laten we kijken of dit model zijn belofte inlost.

Het apparaat

Philips luchtreinigers zijn over het algemeen niet zo opvallend. Vaak zijn het modellen die op radiatoren lijken door het neutrale, witte uiterlijk. Dit model valt direct wat meer op door het vrij unieke ontwerp dat eerder aan een Dyson luchtreiniger doet denken. Dit door het opvallende gat linksboven in het ontwerp, waar blauw licht uit komt. Het wordt dan ook enigszins aangeprezen als een stijlicoon voor in de woonkamer. Daar moet u uiteraard zelf over beslissen.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters

Dit model heeft de gebruikelijke HEPA- en koolstoffilter, maar ook een voorfilter. Dit zorgt er voor dat de meeste deeltjes uit de lucht opgeruimd kunnen worden. Het maakt geen gebruik van ionisatie. De combinatie van filters noemt Philips VitaShield.

App

De Air Matters app van Philips zien we in een aantal verschillende modellen terug. Dit is een prima app, die eenvoudig te bedienen is. Naast dat je met de app het apparaat kan aansturen, kan deze je informatie over de luchtkwaliteit geven.

Overig

Er zitten vier verschillende standen op dit apparaat, en naast de bovengenoemde functionaliteit beschikt dit model over een pollenprogramma, een nachtprogramma en een kinderslot. Functies die je gezien het prijsniveau zou verwachten.

Design (8.0/10)

Over smaak valt te twisten, maar Philips heeft in ieder geval zijn best gedaan om een stijlvoller model te maken dan de meeste luchtreinigers in zijn assortiment. Je moet er van houden, maar een enigszins futuristisch ontwerp past natuurlijk wel bij de aard van het product. Het heeft een frisse en schone uitstraling. Op de bovenkant van het apparaat bevindt zich een klein schermpje waar de luchtkwaliteit op af te lezen is. Daarnaast vind je een aantal knoppen om verschillende standen in te kunnen stellen.

Prestaties (8.5/10)

Oppervlakte

80 vierkante meter is een flink oppervlakte en dit vraagt om een krachtig apparaat. Dat is dit model dan ook. Met een Clean Air Delivery Rate van 400 kubieke meter per uur kan de lucht worden gereinigd. Dit is voor een grotere ruimte al krachtig, maar zeker als je het apparaat in een kleinere ruimte zou gebruiken.

Geluid

Met een minimaal geluidsniveau van 21 dB is dit één van de stilste apparaten in onze test.

Specificaties via philips.nl:

 • 80m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 400 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.5/10
 • Design: 8.0/10
 • Prestaties: 8.5/10

Ons eindoordeel

8.0/10 – Een bijzonder goed apparaat dat op een krachtiger manier grote ruimtes kan schoonmaken. Het apparaat ziet er bijzonder uit, en je zult van het design moeten houden wil je het in je woonkamer plaatsen. Het beschikt over de nodige filters en capaciteit om je ruimte schoon te houden en is met de Air Matters App ook nog eens gebruiksvriendelijk. Wij zijn erg te spreken over dit stille model dat nog beter was geweest als een ionisatie functie op had gezeten.

8 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
8.0
Prestaties
8.5
PROS
 • Krachtig
 • Stil
CONS
 • Design (erg uitgesproken)
 • Geen ionisator
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score