Philips AC3829

€434,00 €529,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips AC3829/10 - Luchtbevochtiger & Luchtreiniger - Combi - €434,00
Price history
×
Price history for Philips AC3829/10 - Luchtbevochtiger & Luchtreiniger - Combi
Latest updates:
  • €434,00 - september 20, 2020
  • €399,00 - september 13, 2020
Since: september 13, 2020
  • Highest Price: €434,00 - september 20, 2020
  • Lowest Price: €399,00 - september 13, 2020
Geschikt voor:
  • Allergie of hooikoorts JA
  • Astma JA
  • Luchtverontreiniging JA
  • Geur (keuken) NEE

Gedurende het jaar kunnen allergieën opspelen, droge lucht kan verkoudheid en ziekte in de hand werken, en PM2.5 deeltjes in de lucht kunnen serieuze ademhalingsproblemen opleveren. Een combinatie van een luchtreiniger en een luchtbevochtiger zoals dit model van Philips is dan een goede keuze, omdat dit apparaat ook verkoudheid en een droge keel kan voorkomen.

Het apparaat

De Philips AC3829 is een combinatie van een luchtbevochtiger en een luchtreiniger. Een machine die voor veel verschillende doelen inzetbaar is. Philips heeft met dit model voor ogen je gezondheidsstandaard in huis te verhogen. Het model is hoog gemiddeld geprijsd, en is geschikt voor vrij grote ruimtes tot wel 80 m2.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.0/10)

Filters

Er wordt gebruik gemaakt van een VitaShield IPS filet, een koolstoffilter. Dit maakt het apparaat bij uitstek geschikt voor de bestrijding van virussen, bacteriën, pollen, stof en schilfers. Dit is goed nieuws voor mensen met hooikoorts of astma. Het belooft tot wel 99,97% van alle, tot en met de kleinste deeltjes, te verwijderen. Het ontbreekt dit model aan een geurfilter of ionisator.

App

Dit model van Philips beschikt over de Air Matters app. Je kan hier mee realtime de luchtkwaliteit binnen en buiten bekijken. Ook de allergenen index is erg handig. Deze voorspelt het aantal allergenen buiten, op basis van het aantal allergenen binnen.

Overig

Naast deze twee belangrijke onderdelen beschikt het apparaat over meer handige functies, zoals een nachtmodus, een pollenprogramma en natuurlijk de luchtbevochtingsfunctie. Deze functies zijn, naast, maar ook apart van elkaar te gebruiken. De luchtbevochtiger kan tot wel 600 milliliter per uur bevochtigen. Daarnaast beschikt deze luchtreiniger over een kinderslot.

Design (6.5/10)

Luchtreinigers zijn grote apparaten die wat in het oog springen. Dit model ziet er vrij neutraal uit en lijkt wat op een radiator. Het is met zijn 11,5 kilo vrij zwaar en ook de afmetingen zijn wat groot. Het is dan ook bedoeld om gebruikt te worden in een wat grotere ruimte.
Het scherm van dit model bevindt zich aan de voorkant. Hierop kunt u informatie lezen over de luchtkwaliteit binnen en kunt u ook (een schatting van de) allergenen index buiten aflezen. Het scherm maakt gebruik van digitale cijfers, zoals bij een wekkerradio.

Prestaties (8.3/10)

Oppervlakte

80 vierkante meter kan dit model maximaal aan, en dat is een vrij grote ruimte voor een luchtreiniger. Daarnaast kijken we ook naar de CADR, de Clean Air Delivery Rate. Deze is 310 m3, wat er op neerkomt dat dit model een ruimte van 20 m2 in zo’n 7 minuten schoonmaakt, uiteraard als alle ramen en deuren gesloten zijn.

Geluid

Dit model is in zijn laagste stand redelijk stil. We hebben hier 32 dB gemeten. Je zal dit op de achtergrond een klein beetje horen, maar als je een grote ruimte als 80m2 hebt, dan is die waarschijnlijk gevuld met ander geluid.

Specificaties via philips.nl:

  • 80m2 reiniging oppervlak
  • 2-1: zuiveraar en bevochtiger

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 8.0/10
  • Design: 6.5/10
  • Prestaties: 8.3/10

Ons eindoordeel

7.6/10 – Een prima apparaat voor families met mensen met allergiën en hooikoorts gevoeligheid. Mocht je geen luchtbevochtiger nodig hebben, kijk dan even verder, maar de twee apparaten zijn wel complementair aan elkaar. Dit model beschikt over alle verschillende functies en is in een grote woonkamer een goede aanvulling. De app maakt het gebruik ervan gemakkelijk. Een aanrader, waar wel een klein prijskaartje aan hangt.

7.6 Total Score

Functionaliteit
8.0
Design
6.5
Prestaties
8.3
PROS
  • Pollenprogramma
  • Allergenen index
  • Kinderslot
  • Reinigt grote ruimtes
CONS
  • Geen geurfilter
  • Vrij groot
  • Voor sommigen zal de luchtbevochtiger onnodig zijn
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled