Philips AC3036/10

€499,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips AC3036 - €499,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
De nieuwere lijn luchtreinigers van Philips ziet er een stuk aantrekkelijker uit dan de modellen van de voorgaande jaren. Ook Philips heeft zich gestort op de combinatie van functionaliteit en design, zo lijkt het. Dit model is geschikt voor ruimtes tot en met 80 vierkante meter, een redelijk grote ruimte.

Het apparaat

Deze luchtreiniger heeft een minimalistisch design en een ronde vorm om efficiënt een HEPA filter te kunnen herbergen. Modellen van Philips kenmerken zich over het algemeen door een uitstekende functionaliteit. Dit model heeft dat ook, we zullen hieronder toelichten hoe we tot deze conclusie zijn gekomen. Voor ruimtes tot en met 80 vierkante meter is dit model een geschikte keuze.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters

Dit model beschikt over drie verschillende filters: een HEPA filter, een koolstoffilter en een voorfilter. Deze combinatie bestrijdt effectief een groot aantal vieze deeltjes en bacteriën in de lucht.

App

Dit model beschikt over een standaard app van Philips om de luchtkwaliteit te kunnen regelen, maar ook de luchtkwaliteit te kunnen bekijken. Een prima toevoeging aan dit apparaat.

Overig

De overige functionaliteit van dit apparaat is zeer goed te noemen. Vooral de automatische regeling van omgevingslucht zorgt voor zorgeloos gebruik.
Dit apparaat beschikt daarnaast ook over functies als een pollenprogramma en een nachtmodus.

Design (7.2/10)

Dit model zal niet iedereen even stijlvol vinden, het lijkt namelijk wel erg veel op een grote batterij. Weet je het apparaat mooi te plaatsen in je ruimte, dan zal dit effect wellicht verdwijnen. Ook zou het kunnen dat je dit apparaat juist erg mooi vindt. Philips heeft in ieder geval geprobeerd met dit model een apparaat neer te zetten dat er beter uit ziet dan eerdere modellen, en dat is te prijzen. Aan de bovenkant van het apparaat bevindt zich de display en een 360 graden luchtregelaar.

Prestaties (7.5/10)

Oppervlakte

Dit model kan een oppervlakte reinigen van tot wel 80 vierkante meter. Dat is een prima prestatie, maar dit mag gezien de prijs ook wel verwacht worden. De Clean Air Delivery Rate van dit apparaat is 400, wederom een prima score.

Geluid

Het minimaal geluidsniveau van dit apparaat is 34 decibel, een prima score, maar zeker niet het stilste model in onze test. Gelukkig zal dit, omdat het apparaat in een grotere ruimte staat, niet zo erg opvallen.

Specificaties via philips.nl:

 • 80m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 400 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.5/10
 • Design: 7.2/10
 • Prestaties: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.4/10 – Deze luchtreiniger is een prima keuze voor middelgrote ruimtes. Het apparaat valt wel een beetje op, door het bijzondere design. Het biedt daarnaast ook een prima functionaliteit en dito prestaties. Dit apparaat is makkelijk te bedienen, reinigt krachtig en snel, en is ook nog eens slim genoeg om zelf te kunnen bepalen op wat voor stand het zou kunnen opereren.
Een prima keuze.

7.4 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
7.2
Prestaties
7.5
PROS
 • CADR van 400
 • Effectieve auto modus
CONS
 • Opvallend design
 • Geen ionisator of geurfilter
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score