Philips AC3033/10

€449,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips AC3033/10 - €449,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Het lijkt erop alsof Philips met de nieuwe lijn luchtreinigers ook een nieuwe weg in is geslagen qua ontwerp. Waar luchtreinigers van Philips er eerder vaak wat neutraal of saai uitzagen en zich lieten kenmerken door veel wit kunststof en een radiator-achtig uiterlijk, hebben nieuwere luchtreinigers van Philips vaak een wat meer uitgesproken ontwerp. Dit model zou grote ruimtes moeten kunnen reinigen, tot wel 104 vierkante meter. We zijn erg benieuwd naar de prestaties van dit model.

Het apparaat

Dit apparaat ziet er interessant uit door het ronde ontwerp, waarin een grote, krachtige HEPA filter schuil gaat. Deze is nodig, want de beloofde ruimte die het apparaat zou moeten kunnen reinigen is flink. Dit model beschikt over een aantal verschillende standen, die interessant kunnen zijn voor bijvoorbeeld mensen met een allergie of COPD.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters

In dit apparaat vind je drie verschillende filters. Naast een HEPA filter beschikt dit apparaat over een actieve koolstoffilter en een voorfilter. Een beproefd effective combinatie die Philips VitaShield noemt. Ionisatie of een geurfilter ontbreekt.

App

Dit model kun je besturen en met een simpele app van Philips. Daarnaast kan de app je informatie over de luchtkwaliteit vertellen.

Overig

Naast deze belangrijke standaardfuncties beschikt dit model over een uitstekende functionaliteit. Het model beschikt over onder anderen een auto stand, een turbo stand en een slaapmodus. Daarnaast kan het apparaat specifiek pollen bestrijden

Design (7.5/10)

Smaak is uiteraard persoonlijk, maar het valt niet te ontkennen dat Philips moeite heeft gedaan om een interessant ontwerp neer te zetten. Wij zijn er niet helemaal uit of we het ontwerp erg mooi vinden, maar we vermoeden wel dat als je het een juiste plek kan geven in je ruimte, dat het niet zal misstaan. Vooral de bovenkant van het apparaat is mooi vormgegeven: een rustig grijs ontwerp met op het apparaat een klein, rond display in het midden van de ventilator. Het apparaat is wel aan de grote kant.

Prestaties (7.5/10)

Oppervlakte

104 vierkante meter is een uitstekende score in onze test, maar ook de CADR (Clean Air Delivery Rate) is in onze test erg belangrijk. Hiermee kijken we hoe krachtig het apparaat is, met andere woorden: hoe snel kan het apparaat een ruimte reinigen? Voor dit apparaat is deze score 400 kubieke meter per uur, een zeer goede score.

Geluid

Met 34 dB is dit niet het allerstilste model op de markt, maar er vanuit gaande dat de ruimte waarin je het apparaat zal gebruiken vrij groot is, zal dit waarschijnlijk niet opvallen.

Specificaties via philips.nl:

 • 104m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 400 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.5/10
 • Design: 7.5/10
 • Prestaties: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.5/10 – Een zeer krachtig model luchtreiniger voor middelgrote tot grote ruimtes. Het model heeft een interessant ontwerp, dat is sommige ruimtes waarschijnlijk goed zal staan. Daarnaast heeft het, zoals we van Philips gewend zijn, een uitstekende functionaliteit.
De app die Philips gebruikt voor dit model is ook prima en kan je inzicht geven in de luchtkwaliteit. Een minpuntje is dat het apparaat wel vrij groot is.

7.5 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
7.5
Prestaties
7.5
PROS
 • CADR van 400
 • VitaShield (Philips’ combinatie van filters)
CONS
 • Opvallend design
 • Geen ionisator of geurfilter
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled