Philips AC1214

259,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips AC1214 - 259,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE

Luchtreinigers zijn over het algemeen vrij prijzig, dus als je zoekt naar een model dat wat betaalbaarder is, dan is deze luchtreiniger van Philips het overwegen waard. Met 53 vierkante meter is het maximale reinigingsoppervlakte niet al te hoog, maar je betaalt ook een stuk minder voor dit apparaat.

Het apparaat

Deze luchtreiniger is een simpel apparaat met drie verschillende standen, dat ook nog eens te besturen is met een app. Voor consumenten die een wat krapper budget hebben, maar toch graag iets aan hun allergie doen, of zich zorgen om de luchtkwaliteit binnen maken, is dit een te overwegen optie. Een basis model met connectiviteit.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.5/10)

Filters In deze luchtreiniger bevinden zich drie filters: een voorfilter, een HEPA filter en een koolstoffilter. Voor een basismodel zijn dit voldoende mogelijkheden om de meeste viezigheid, bacteriën en pollen aan te pakken. Dit model maakt geen gebruik van ionisatie en gebruikt ook geen geurfilter.
App Philips maakt van de Air Matters app voor dit model. Een simpele app waarmee je altijd en overal de luchtkwaliteit binnen kan zien en bedienen.
Overig Er zitten een aantal handige functies op dit model. Een nachtmodus, een pollenprogramma en de mogelijkheid tot automatische uitschakeling. Daarnaast beschikt dit model over een kinderslot. Deze functies kunnen automatisch aangezet worden.

Design (7.1/10)

Gezien de functionaliteit is dit een vrij compact en licht model. Met zo’n 5 kilo is het erg makkelijk te verplaatsen. Zeker als je dit vergelijkt met andere modellen op de markt. De luchtreiniger zelf heeft een onopvallend ontwerp zonder display, wat een gemis is. Aan de bovenkant van de luchtreiniger vind je het bedieningspaneel.

Prestaties (7.0/10)

Oppervlakte Met dit model reinig je ruimtes tot en met 53 vierkante meter. Dit is niet het meest krachtige model in de test, maar 53 vierkante meter is nog steeds een flinke woonkamer, en zal voor vrijwel alle slaapkamers genoeg capaciteit hebben.
We kijken hier ook naar de CADR, die aangeeft hoeveel kubieke meter het apparaat per uur kan reinigen. Dit is voor dit model 265, een prima score in onze test. Als je een kamer hebt van 20 vierkante meter, is de lucht in deze ruimte in zo’n 8 minuten gereinigd.
Geluid Deze luchtreiniger is op zijn stilst 32 dB. Dit zal je niet zo snel opvallen, maar het is niet het meest stille model in onze test.

Specificaties via philips.nl:

 • 53m2 reiniging oppervlak
 • 3 automatische modi

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.5/10
 • Design: 7.1/10
 • Prestaties: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.2/10 – Een prima keuze voor een luchtreiniger voor mensen met een krapper budget. Dit model biedt een aantal essentiële functies, en doet dat ook nog eens in combinatie met een applicatie. Voor sommigen zal de afwezigheid van een display wel een dealbreaker zijn.

7.2 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
7.1
Prestaties
7.0
PROS
 • All-round
 • App
CONS
 • Geen geurfilter
 • Geen display
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled