Philips AC0820/10

€119,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips AC0820/10 - €119,00
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts JA
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Luchtreinigers worden tegenwoordig niet alleen vaak gebruikt voor woonkamers, maar ook voor slaapkamers en andere kleinere ruimtes. Dit model van Philips lijkt bij uitstek geschikt voor gebruik in de slaapkamer en heeft wat weg van andere Philips producten voor de slaapkamer, als de bekende WakeUp Light. Omdat het model relatief gunstig geprijsd is zijn we extra benieuwd naar wat dit apparaat allemaal kan: zou het bijvoorbeeld ook voor woonkamers geschikt kunnen zijn? Lees hier verder.

Het apparaat

Het apparaat ziet er stijlvoller uit dan de meeste luchtreinigers van Philips. Het ontwerp is iets meer uitgesproken, maar het ziet er prima uit. Het ontwerp is erg simpel, en we hopen dat het niet alleen simpel, maar ook doeltreffend is. Met een reinigingsoppervlakte van 38 vierkante meter verrast dit model ons alvast. Dit zou in principe genoeg moeten zijn voor een woonkamer.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Filters

Een HEPA filter en een voorfilter, daar beschikt dit model over. Dit is enigszins weinig, omdat een koolstoffilter, een ionisator en een geurfilter ontbreken. Toch hoeft dit nog niet zo slecht te zijn. Deze filters kunnen namelijk de meeste viezigheid uit de lucht neutraliseren.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie, een gemis. Deze keuze van Philips is begrijpelijk, aangezien het beoogd gebruik is om het apparaat op een nachtkastje neer te zetten, en je er dan makkelijk bij kan. Het maakt het apparaat wel direct minder geschikt voor gebruik in een woonkamer.

Overig

De verschillende functies op dit apparaat zijn: een pollenprogramma en een nachtmodus. Ook beschikt deze over een kinderslot. Niet erg indrukwekkend, maar enigszins te verwachten gezien de prijs.

Design (7.5/10)

Een rustige en simpele uitstraling is prettig bij een apparaat dat gebruikt wordt in de de slaapkamer. In die opzet is Philips geslaagd. Het apparaat heeft rustige vormen en een prettig lichtgrijs/wit uiterlijk. Een display ontbreekt, maar dat kan tijdens de nachtrust wellicht juist prettig zijn. Het design van dit apparaat past zeer goed bij het beoogd gebruik. Daarnaast weegt dit model maar 2 kilo, en is het dus eenvoudig te verplaatsen.

Prestaties (7.6/10)

Oppervlakte

38 vierkante meter is een flink oppervlakte voor zo’n licht apparaat. Bij een goede plaatsing, zou dit model dan ook inzetbaar zijn in een kleinere woonkamer. Indrukwekkend. De CADR is 190 kubieke meter, wederom een prima score.

Geluid

Dit zou een klein minpuntje kunnen zijn. Ben je wakker, dan is 35 dB niet zo veel geluid. Maar als je het apparaat naast je hebt staan terwijl je in slaap probeert te komen, gaat dit geluid je wel opvallen.

Specificaties via philips.nl:

 • 38m2 reiniging oppervlak
 • CADR: 400 m3

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.5/10
 • Design: 7.5/10
 • Prestaties: 7.6/10

Ons eindoordeel

7.2/10 –
Dit apparaat is specifiek geschikt voor gebruik op de slaapkamer. Het is niet op afstand te bedienen, maar als het op je nachtkastje staat kun je er goed bij. Daarnaast werden we verrast door het reinigingsoppervlak. Maarliefst 38 vierkante meter dan dit relatief kleine apparaat reinigen. Het zou, zeker omdat het over een pollenprogramma beschikt, een goede keuze kunnen zijn voor een kleinere woonkamer, mits geplaatst op een plek waar deze goed te bedienen is.

7.2 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
7.5
Prestaties
7.6
PROS
 • Klein
 • Simpel, doeltreffend
CONS
 • Geen display
 • Geen app
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score