Olimpia Splendid Dolceclima compact

€399,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Olimpia Splendid Dolceclima compact 10P - Mobiele Airco - €399,00

In onze zoektocht naar de beste mobiele airco’s komen we bijzonder veel apparaten tegen, waaronder apparaten die verschillende kenmerken aanprijzen die we niet hebben meegenomen in de beoordeling. Dit model heeft bijvoorbeeld ‘compact’ in de titel staan. Een compactere mobiele airco zou inderdaad handig kunnen zijn, dus we zijn benieuwd hoe dit apparaat uit de test komt.

Het apparaat

Dit model van Olimpia kan zo’n 33 vierkante meter verkoelen, een middelgrote ruimte. Het apparaat heeft een relatief vriendelijk prijspunt, waardoor je het ook voor een kleinere ruimte niet zou hoeven laten staan. In onze optiek zou dit model wel eens een goede optie kunnen zijn voor alle soort extra kamers als slaapkamers en hobbykamers.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een belangrijke plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs-kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (8.0/10)

Functies:

Dit model is puur gericht op verkoelen, en heeft geen specifieke andere functies.

App

Dit model heeft geen applicatie voor de smartphone, maar wel een afstandsbediening

Overig

Je moet zelf nog een raam afdichtingskit meebestellen om een passende oplossing voor de slag die naar buiten moet worden geleid te vinden.

Design (8.0/10)

Het compacte ontwerp van dit model sprak ons, en veel gebruikers van dit apparaat, erg aan. Het apparaat is bijzonder compact en ziet er goed uit. Maar het apparaat is ook wat aan de zware kant, met 30 kilo. Het verrijden van dit model is dus niet zo makkelijk als je zou denken. De zware kwaliteit is trouwens wel nodig, want het apparaat is vrij krachtig.

Prestaties (8.0/10)

Oppervlakte

33 vierkante meter kun je met dit apparaat koelen, een prima score. Voor veel ruimtes zal dit dan ook een goede oplossing zijn.

Koelvermogen

Met 10000 BTU heeft dit model een gemiddelde, maar vrij krachtig koelvermogen.

Geluid

Dit apparaat is met zo’n 63 dB niet bijzonder stil, maar dat geldt voor de meeste mobiele airco’s in onze test.

Energielabel

Met energielabel A is dit model vrij energiezuinig

Specificaties via sencor.com:

  • 33m2 koeling oppervlak
  • BTU: 10000

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.5/10
  • Design: 8.0/10
  • Prestaties: 8.0/10

Ons eindoordeel

7.8/10 – Dit model is een bijzonder goede keuze voor middelgrote ruimtes en extra kamers als hobbykamers en slaapkamers. Het apparaat is met zijn compacte vormgeving stijlvoller dan de meeste apparaten, maar is wel wat aan de zware kant. Het levert goede koelprestaties en het heeft een bijzonder faire prijs. Een interessant model voor veel consumenten.

7.8 Total Score

Functionaliteit
7.5
Design
8.0
Prestaties
8.0
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Compact
  • Krachtig
CONS
  • Zwaar
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled