Luchtreinigers van Philips

Er zijn veel verschillende merken in de luchtreiniger industrie. Een aantal bekende merken zijn Philips, Medisana en Dyson. Elk merk heeft zo zijn eigen kwaliteiten. In dit hoofdstuk wordt meer uitgelegd over een aantal luchtreinigers van Philips.

Een aantal bekende Philips luchtreinigers

Philips heeft erg veel luchtreinigers in omloop. Wanneer je besloten hebt voor een Philips luchtreiniger te gaan, hou je dus nog steeds heel veel opties over. Om het makkelijk te maken, hebben wij een aantal luchtreinigers van Philips op een rijtje gezet die wij kort gaan bespreken. De luchtreinigers die besproken gaan worden zijn: Philips ac1214, Philips hu5930, Philips 73062 en Philips ac2887. Te beginnen bij Philips ac1214.

Philips ac1214 luchtreiniger

Voordeel
 • Bevat koolstoffilter
 • Pollenprogramma
 • Nachtmodus
 • Kindermodus
 • HEPA-filter
Nadeel
 • geen ionisator
Reviews & Prijs
Lees uitgebreide review

Wat meer gedetailleerd

Wanneer naar deze luchtreiniger gekeken wordt, is al snel duidelijk dat hij erg veel verschillende eigenschappen bevat. Van de acht eigenschappen waar ik van tevoren op heb geselecteerd, bevat deze luchtreiniger van Philips er zeven. Een aantal andere leuke eigenschappen die opvielen, is dat ook deze luchtreiniger, net als de Dyson luchtreinigers, , met een smartphone bedient kan worden. Echter, kan deze luchtreiniger maar een gebied van 19m2 reinigen. Dit hoeft geen probleem te zijn. De Philips ac1214 bezit namelijk een nachtmodus, waardoor deze geruisloos in de slaapkamer gezet zou kunnen worden.

Woorden van een eigenaar

We hebben nu een paar weken deze luchtzuiveraar in huis. Apparaat is makkelijk te instaleren en samen met de app goed te bedienen. Fijn dat er een speciale pollenstand op het apparaat zit. Wat ons vooral opvalt is dat na bv het koken de etensluchtjes heel snel weg zijn. Dat vinden we echt een groot plus punt. Het is in het begin even wennen aan het geluid, ook op stand 1, maar eigenlijk was dat al binnen 1 dag gebeurd. Wij ervaren dat de lucht koeler is in huis. Met warme dagen is dat zeker fijn. Het ontwerp is mooi, en makkelijk schoon te houden.

Deze eigenaar heeft haar luchtreiniger van Fonq. Uit haar verhaal blijkt dat ze tevreden is over de luchtreiniger en dat de luchtreiniger doet wat het zegt te doen. Ze noemt als nadeel het geluid, dat dit wennen was. Verder klinkt dit als tevreden koper.

Philips hu5930

Voordeel
 • HEPA-filter
 • Voorfilter
 • Nachtmodus
 • ionisator
Nadeel
 • geen Pollenprogramma
 • Geen geurfilter
 • Geen koolstoffilter
Reviews & Prijs
Lees uitgebreide review

Wat meer gedetailleerd

De hu5930 is één van de luchtreinigers van Philips, die een groot oppervlak weet te reinigen. Namelijk een oppervlak van 70m2. Daarnaast heeft het een aantal verschillende filters, ieder gespecialiseerd in een ander aspect. Deze luchtreiniger bevat namelijk een voorfilter, HEPA-filter en daarnaast ook een ionisator om pollen mee op te vangen. Deze 3 filters zijn overigens wel de enige drie filters die het bevat, maar door de combinatie van grove en fijne filters, zullen toch veel stofdeeltjes weggevangen worden.

Woorden van een eigenaar

Op fonq is de volgende review te vinden, over de hu5930:

Goed apparaat! Makkelijk te gebruiken door de simpele tekens op het scherm. Af en toe schoonmaken en water bijvullen waardoor onderhoud vrij simpel wordt. Geen last meer van hoofdpijn door een te droge lucht.

Volgens deze eigenaar, kan deze luchtreiniger dus helpen tegen een droge lucht en hiermee hoofdpijn voorkomen. Het apparaat is makkelijk in gebruik en ook over het onderhoud lijkt de eigenaar tevreden.

Philips 73062

Voordeel
 • Koolstoffilter
 • Pollenprogramma
 • Voorfilter
 • Geurenfilter
Nadeel
 • geen ionisator
 • geen kinderbeveiliging
Reviews & Prijs
Lees uitgebreide review

Wat meer gedetailleerd

Van de Luchtreinigers van Philips, is dit er eentje met 3 verschillende standen. Door de vele verschillende filters die hij bevat, kan hij ook op veel problemen in spelen. Zo is de Phillips ac2882 ook een geschikte luchtreiniger bij het verwijderen van pollen en bacteriën. De luchtkwaliteit in huis wordt aangegeven door een kleurenring met 4 kleuren. Overigens is deze luchtreiniger verkozen tot product met de beste reviews op coolblue.

Woorden van een eigenaar

Wanneer we willen weten waarom de Phillips 73062 zo goed beoordeeld is, is het handig om deze reviews ook te bekijken. Het valt mij op dat inderdaad veel reviews goed beoordeeld zijn, waarvan eentje hieronder weergegeven is:

Al na twee dagen merkte we het verschil, onze zoon is allergisch voor zo’n beetje alle soorten pollen, stof en huismijt. Hoewel we om die reden de kamers altijd goed schoon houden detecteerde het apparaat genoeg vuil / stof om paars te gaan branden…. Bij het opschudden van het dekbed sprong hij zelfs meteen op rood. Nu een week verder merken we echt een verschil, onze zoon is energieker, niest nauwelijks meer en heeft geen rode ogen meer

Philips ac2887

Voordeel
 • Koolstoffilter
 • Voorfilter
 • Nachtmodus
 • HEPA-filter
Nadeel
 • Geen Ionisator
 • Geen Pollenprogramma
 • Geen Geurenfilter
 • Geen Kinderbeveiliging
Reviews & Prijs
Lees uitgebreide review

Wat meer gedetailleerd

Wat mij gelijk opvalt, is dat deze luchtreiniger zowel geen ionisator als een pollenprogramma bevat. Deze twee aspecten zijn het belangrijkste om allergenen uit de lucht te halen. Wanneer naar de reviews gekeken wordt, is ook te zien dat het bij sommige eigenaren wel schijnt te helpen tegen allergieën, maar bij de meesten niet. Overigens, bevat deze luchtreiniger wel andere filters, als een koolstoffilter, HEPA-filter en voorfilter. Door de combinatie van deze verschillende filters, kan de luchtreiniger wel de lucht op verschillende manieren reinigen.

Woorden van een eigenaar

Allerlaatst, zullen wij een review naar voren halen van de bol .

In het begin was ik best sceptisch of een luchtzuiveraar echt wel zou werken. Het was lastig de juiste testen te kunnen uitvoeren om een duidelijk beeld te krijgen. Een strijkijzer moet gladstrijken en een stofzuiger moet de boel schoonzuigen maar hoe test je een luchtzuiveraar. Mijn zoon heeft last van hooikoorts en allergieën voor huisstofmijt etc. Hij krijgt veel meer lucht en slaapt beter, niest minder en heeft geen last van tranende ogen nu we de kamers zuiveren met deze luchtzuiveraar. Als de buren of wij gaan barbecueën, dan komt er wat rook naar binnen. Is op zich geen probleem maar die lucht blijft dan best lang hangen, nu met de zuiveraar is deze rooklucht heel snel weg. Je merkt dan dat het apparaat onzuivere lucht detecteert en het licht springt op lila of rood om aan te geven dat het onzuiver of zeer onzuivere lucht is.

Deel je ervaring

Leave a reply