LightAir IonFlow Evolution

€449,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Geschikt voor:
 • Allergie of hooikoorts NEE
 • Astma JA
 • Luchtverontreiniging JA
 • Geur (keuken) NEE
Op het eerste gezicht vroegen wij ons af wat dit product precies was. Is het een grote zaklamp? Is het een LED lamp voor de sier? Niets is minder waar. Het gaat hier om de LightAir Ionflow Evolution, een hele mond vol. Deze futuristisch ogende luchtreiniger reinigt door middel van ionisatie en niet door middel van filters, wat het mogelijk een stuk stiller apparaat maakt. We zijn benieuwd naar dit model, want het ontwerp roept veel vragen op.

Het apparaat

De LightAir Ionflow Evolution is gemiddeld geprijsd in onze test. Het maximale reiniging oppervlakte is daar ook naar. De LightAir reinigt ruimtes tot 50 vierkante meter. Door de ionisatie techniek kan dit model het overgrote deel van vuile luchtdeeltjes en virussen verwijderen. Het apparaat is een stuk kleiner dan de meeste luchtreinigers.

Ons oordeel

We beoordelen luchtreinigers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Filters

Deze luchtreiniger maakt geen gebruik van filters, maar van ionisatie. Dit is een proces waarbij vieze luchtdeeltjes gekoppeld worden aan deeltjes van de ionisator, om zo de vieze deeltjes te neutraliseren en verwijderen. Verder beschikt het apparaat niet over andere filters.

App

Dit apparaat maakt geen gebruik van een applicatie.

Overig

De ionisatiefunctie is de enige functie op dit apparaat. Het beschikt niet over een nachtmodus, een pollenprogramma en zelfs niet over een kinderslot.

Design (7.0/10)

Dit apparaat ziet er compleet anders uit dan de meeste luchtreinigers. Dit met name omdat het niet afhankelijk is van filters die weggewerkt moeten worden in het ontwerp. Of je het ontwerp nu wel of niet mooi vind is natuurlijk persoonlijk, maar feit is dat LightAir in ieder geval een in het oog springend ontwerp heeft gecreëerd. Er zit geen display op en het model heeft slechts een aan- en uit functie. Zet je het apparaat aan, dan detecteert het apparaat zelf hoe krachtig het moet reinigen.

Prestaties (6.9/10)

Oppervlakte

Omdat er van filters geen sprake is, kan een CADR-score voor dit model niet vastgesteld worden. Het reinigen van 50 vierkante meter is een prima prestatie.

Geluid

Het grote voordeel van ionisatie is de enorm stille werking die het apparaat heeft. Met 3 tot 5 dB zul je dit apparaat nooit horen, iets wat andere luchtreinigers niet kunnen zeggen. Erg indrukwekkend.

Specificaties via lightair.com:

 • 20m2 reiniging oppervlak
 • 3 dB in zijn stilste stand

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.5/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 6.9/10

Ons eindoordeel

6.8/10 – Een apart model, qua uiterlijk maar ook qua prestaties. Zelden komen we in onze test zo’n eendimensionaal product tegen. Heb je last van hooikoorts en zware allergieën of wil je zware geurtjes graag snel uit de ruimte hebben, dan is dit waarschijnlijk niet het apparaat voor je. Ook als je graag verschillende standen wil gebruiken, het liefst met een app, dan kun je beter even verder zoeken. Wil je echter een opvallend design dat met de ionisatie techniek extreem stil zijn werk kan doen? Dan is dit model wellicht geschikt voor je.

6.8 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
7.0
Prestaties
6.9
PROS
 • Erg stil
 • Design
CONS
 • Eendimensionaal: alleen ionisatie
 • Geen app
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score