Inventum VST412BA

De Inventum statiefventilator VST412BA beschikt over een 40 watt motor en 3 handig instelbare snelheden die je woning heerlijk koel houden op warme zomerdagen. Het statief is verstelbaar tot een hoogte van 1,3 meter en de oscillatiegraad bedraagt 80° waardoor een breed deel van de ruimte voorzien kan worden van een verfrissende luchtstroom. Bedienen doe je de Inventum VST412BA via het statief van de ventilator zelf of met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Ook beschikt deze ventilator over een timerfunctie tot maximum 7 uur.

Wat zegt de consument

Wat de Inventum VST412BA zo goed maakt is dat je hem in verschillende hoogtes en draaihoeken kan laten blazen, precies zoals jij dat wil. De afstandsbediening is een leuke extra maar ziet er wat minimalistisch of zelfs goedkoop uit. Zijn grootste pluspunten zijn waarschijnlijk zijn lage prijs en lage geluidsniveau. De Inventum VST412BA produceert maar 47 decibel, 2 decibel minder dan de gemiddelde statiefventilator, wat hem ideaal maakt voor ’s nachts in de slaapkamer.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • kieskeurig.nl: 10/10 uit 3 reviews
 • bol.com: 4.7/5 uit 11 reviews
 • inventum.eu: 10/10 uit 16 reviews

Ons ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: luchtstroom, design en onderhoud.

Luchtstroom

52/100: Het vermogen van de Inventum VST412BA bedraagt 40 watt. Dit is iets minder dan het gemiddelde wattage van statiefventilatoren dat 44 watt bedraagt. De kracht van luchtverplaatsing kan je instellen aan de hand van afstandsbediening en je kan hier kiezen uit 3 standen. De middelste stand is wellicht de meest gangbare en aangename stand voor overdag en de laagste stand voor ’s nachts. Met zijn lage geluidsniveau, 47 decibel, is het hij ook stiller dan de gemiddelde statiefventilator.

Design

70/100: Door zijn zwarte kleur ziet de Inventum VST412BA er degelijker uit dan bijvoorbeeld een witte statiefventilator. Ook het feit dat je de Inventum VST412BA kan bedienen met een afstandsbediening is leuk, al ziet de afstandsbediening er weinig modern uit. De oscillatiegraad bedraagt 80° en ook in de hoogte kan de ventilator versteld worden.

Onderhoud

75/100: Met een gewicht van 5,1 kg staat de Inventum VST412BA stevig op zijn ondergrond en ben je iets minder geneigd om hem vaak te verplaatsen. De bladen van de ventilator hebben een diameter van 40 centimeter en worden best regelmatig schoongemaakt om een goede werking te kunnen blijven garanderen.

Specificaties via www.inventum.eu:

 • Vermogen: 40 Watt
 • Gewicht: 5.1 kg
 • Geluidsniveau: 47 dB
 • Diameter: 40 cm
 • Aantal snelheden: 3

Verdict

De Inventum VST412BA is een vrij zware en grote statiefventilator en minder geschikt om regelmatig van kamer te veranderen. De drie standen zijn zeker voldoende en vooral het feit dat de Inventum VST412BA een gemiddeld stillere statiefventilator is, maakt dat hij eerder geschikt is voor de slaapkamer. De mooie zwarte kleur en de extra afstandbediening geven hem een leuke en vooral degelijke uitstraling. Qua luchtverplaatsing zijn er krachtigere statiefventilator, maar een te krachtige verplaatsing is soms storend en daarom niet altijd nodig.

6.6
Luchtstroom
5.2
Design
7.0
Onderhoud
7.5
+ Positives:
 • Prijsklasse: Midden
 • Met afstandsbediening
- Negatives:
 • Middelmatige luchtstroom

Specification: Inventum VST412BA

Vermogen

40 Watt

Gewicht

5.1 kg

Geluidsniveau

47 dB(A)

Aantal snelheden

3

Afstandsbediening

Ja

Hoogte

130 cm

Diameter

40

Prijs per watt

1

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Inventum VST412BA”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *