Inventum AC901

€295,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Inventum AC901 - €295,00
Price history
×
Price history for Inventum AC901
Latest updates:
 • €295,00 - november 16, 2020
 • €387,20 - oktober 27, 2020
Since: oktober 27, 2020
 • Highest Price: €387,20 - oktober 27, 2020
 • Lowest Price: €295,00 - november 16, 2020

Als je zoekt naar een mobiele airconditioning die ook nog eens te betalen is, dan kom je vaak uit bij merken die wat minder bekend zijn bij het grote publiek. Inventum is zo’n merk dat wat betaalbaarder is dan de meeste elektronicaproducten, en vaak een vrij basic en simpel uiterlijk heeft. Dit hoeft echter niet per se wat te zeggen over de kwaliteit van deze producten, en we zijn dan ook bijzonder benieuwd wat dit apparaat presteert in onze test.

Het apparaat

Dit model van Inventum is geschikt om te koelen tot zo’n 30 vierkante meter aan oppervlakte. Een prima prestatie gezien de prijs van dit apparaat. Het model is tot op zekere hoogte een 3-in-1 model: het kan koelen, ontvochtigen en ventileren. Het apparaat is daarmee erg compleet voor een model dat er zo simpel uit ziet.

Ons oordeel

We beoordelen mobiele airco’s in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.0/10)

Functies:

Naast dat dit apparaat kan koelen, kan het ook ontvochtigen en ventileren. Prima functionaliteit voor een apparaat als dit.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie voor de smartphone, maar wel over een afstandsbediening.

Overig

Je krijgt bij dit model geen goed passende raam afdichtingsset, maar die kun je op internet eenvoudig vinden.

Design (7.0/10)

Het apparaat ziet er bijzonder simpel uit, en is net zoals de meeste apparaten gemaakt van wit plastic. Dit model is wat aan de grote kant, maar het is verbazend licht, met slechts 18 kilo. Daarnaast is dit model verrijdbaar en bevindt er zich op de bovenkant van het apparaat een display en een overzichtelijk bedieningsschema.

Prestaties (7.0/10)

Oppervlakte

Met dit model koel je ruimtes tot 30 vierkante meter.

Koelvermogen

Dit apparaat heeft een koelvermogen van 9000 BTU, wat aan de lage kant, maar gezien het prijspunt van dit model niet onbehoorlijk.

Geluid

Dit apparaat maakt zo’n 65 dB aan geluid, een normaal aantal, maar vrij hoorbaar.

Energielabel

Net als vrijwel elke andere mobiele airco heeft dit model energielabel A.
Specificaties via inventum.com:

 • 30m2 koeling oppervlak
 • BTU: 9000

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.0/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.0/10 – Ben je aan het budget shoppen, dan is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Mobiele airco’s lijken allemaal bijzonder veel op elkaar, maar de specificaties kunnen behoorlijk verschillen van model tot model. Dit model is een prima keuze voor als je niet de hoofdprijs wil betalen voor je mobiele airco, maar wel tot 30 vierkante meter wil kunnen koelen. Het apparaat koelt niet erg krachtig, maar dat is gezien de prijs ook niet te verwachten.

7 Total Score

Functionaliteit
7.0
Design
7.0
Prestaties
7.0
PROS
 • Prijs/kwaliteit
 • Oppervlakte
CONS
 • Koelkracht
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Lucht schoon
Login/Register access is temporary disabled