Honeywell TC10PE

€123,50

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Honeywell kennen we natuurlijk allemaal van de temperatuur-gerelateerde producten die het produceert waarmee we de warmte binnenshuis kunnen controleren. De Honeywell thermostaat is een gouden standaard geworden. Honeywell is ook een bedrijf dat deze expertise meeneemt in de ontwikkeling van andere producten die met temperatuurregulering te maken hebben, waaronder deze air cooler.

Het apparaat

Dit model van Honeywell heeft een waterreservoir van maar liefst 10 liter. Bijzonder veel, in onze test. Dit is prettig, zodat je met het apparaat een tijdje vooruit kan, in ieder geval twee dagdelen. Het apparaat kan daarnaast tot op zekere hoogte de lucht reinigen, want het beschikt over een ionisatiefunctie.

Ons oordeel

We beoordelen aircoolers in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (7.7/10)

Functies:

Dit apparaat kan met het flinke waterreservoir koelen. Daarnaast heeft dit model een ionisatiefunctie, wat er voor zorgt dat het de lucht tot op zekere hoogte kan reinigen.

App

Bij dit model krijg je geen app voor je telefoon, maar wel een afstandsbediening.

Overig

Bij dit model zijn verschillende standen in te stellen.

Design (7.5/10)

Dit apparaat van Honeywell is ontworpen om zo krachtig mogelijk te kunnen ventileren en dus verkoeling te kunnen bieden. De luchtroosters zijn V-vormig om dit effect kracht bij te kunnen zetten. Dit model weegt nog geen 5 kilo, en dat is voor een model van deze afmetingen, een prima score.

Luchtstroom (7.5/10)

Voor een air cooler is het wattage een belangrijke waarde, het wattage bepaalt namelijk de kracht waarmee het apparaat de ventilator kan laten bewegen en de lucht snelheid en dus diepte mee kan geven. Met een wattage van dit 40 komt dit model onder gemiddeld uit in onze test.

Prestaties (8.0/10)

Oppervlakte

Dit model is geschikt om ruimtes te verkoelen tot zo’n 25 vierkante meter. Worden de ruimtes groter, dan is een apparaat als dit simpelweg niet

Geluid

Dit apparaat is met 47 decibel een relatief stil apparaat, dat je wel zeker nog zult horen.

Specificaties via de honeywell.com:

  • 10 liter waterreservoir
  • 47 dB geluid

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 7.7/10
  • Design: 7.5/10
  • Luchtstroom: 4.7/10
  • Prestaties: 8.0/10

Ons eindoordeel

7.0/10 – Een bijzonder krachtige air cooler, zo zien we ze niet vaak in onze test. Voor zijn afmetingen en gewicht levert dit model prima prestaties. Een groot bijkomende voordeel is dat dit apparaat ook over een ionisatiefunctie beschikt. Dit zorgt er voor dat de lucht tot op zekere hoogte gereinigd kan worden. Daarnaast is het handig dat dit model over een afstandsbediening beschikt. Zo kun je ten alle tijden de instellingen van dit model aanpassen. Het apparaat heeft ook een prima prijs/kwaliteitverhouding en is een mooie balans tussen functionaliteit en prijsduurzaamheid.

7 Total Score

Functionaliteit
7.7
Design
7.5
Luchtstroom
4.7
Prestaties
8.0
PROS
  • 10 liter waterreservoir
  • Relatief licht
CONS
  • Geen display
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score