Honeywell HYF500

€92,29

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Honeywell HYF500E4 - €92,29

De Honeywell HYF500 is een prachtige torenventilator met bijzondere specificaties. De ventilator is compleet zwart. Als het voelt alsof je een vulkaan bent ingesprongen zonder dat je dat wist en je wat verkoeling zoekt, is de Honeywell HYF500 een geweldige manier om wat verkoeling te krijgen – het heeft ook namelijk twee verschillende luchtstromen! Dit komt omdat de HYF500 twee verschillende ventilatoren heeft die apart kunnen ingesteld en aangedaan worden. Dit geeft veel veelzijdigheid aan het apparaat. Door de hoge kwaliteit en de veelzijdigheid is het een prachtige investering voor de zomertijd. De langwerpige ventilator zuigt de omringende lucht in en spuwt het daarna weer uit. Reinigen is makkelijk omdat er niks aan de buitenkant zit zoals bladen en door het gebrek aan bladen of andere uitstekels is het een stuk veiliger voor kinderen. Wel is het net wat meer werk dan veel andere torenventilatoren door de twee verschillende ventilatoren.

De HYF500 heeft een oscillatie functie die zorgt voor een draaiing van ongeveer 180°. De meeste ventilatoren hebben een draaiing van 180°. Een oscillatie functie zorgt voor een goede luchtverdeling in een kamer, door oscilleren wordt de warme of frisse lucht verspreid door de kamer. De functie zorgt ervoor dat de bladen van een ventilator voortdurend van rechts naar links bewegen als de ventilator aan staat, wat de lucht beter verspreid. Als dit oscilleren niet gebeurt, blijft de frisse lucht vaak op maar op een paar specifieke plekken. De HYF500 heeft een andere werking. In plaats van dat er bladen worden geroteerd, wordt het mechanisme geroteerd om zo verschillende plekken in de kamer te verkoelen.

De HYF500 komt niet met een afstandsbediening maar snelheden, standen etc. worden ingesteld via schakelaren op de zijkant van de ventilator.
Ook wordt de ventilator standaard geleverd met een timerfunctie die makkelijk in te stellen is op de display. Met deze functie kan je instellen na hoe lang de ventilator uit gaat.

De ventilator in het algemeen

De HYF500 heeft 3 snelheden waarop de ventilator draait. Elke stand zorgt voor meer snelheid van de ventilator en dus ook meer lucht, omdat met meer snelheid meer lucht wordt verplaatst.
Maar, dit zorgt ook voor meer geluidsoverlast. Weinig mensen klagen over het geluid van de ventilator, wat altijd een goed teken is! Op de laagste stand valt het geluid erg mee en op hogere standen vinden mensen het vaak nog steeds makkelijk ui te houden. De ventilator heeft een geluidsniveau van gemiddeld 54 dB(A).

De HYF500 heeft 6 functionerings standen. Elke stand zorgt ervoor dat de ventilator anders werkt. Het zijn 6 standen omdat elke ventilator 3 standen zelf heeft.

Verdere informatie

De HYF500 heeft een vermogen van 58 Watt. Dit vermogen heeft dan weer invloed op snelheid en functioneren van de ventilator. Hoe hoger, hoe meer kracht – maar ook hoe meer de ventilator qua elektriciteit verbruikt.

Als voorbeeld: een ventilator van 50 Watt verplaatst meer lucht dan een ventilator van 30 Watt. Hoewel er altijd een vraag blijft hoe hoog het rendement is van de ventilator, ofwel hoeveel van het vermogen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit verschil in rendement is echter minuscuul per fabrikant. 50 Watt is een vrij gering elektriciteitsgebruik.

De HYF500 weegt 7.3 kg en is dus licht om op te tillen en rond het huis te vervoeren. De ventilator installeren en verplaatsen wordt dus geen groot probleem!

Conclusie

De HYF500 is een uitstekende investering, vooral door de veelzijdigheid van de twee aparte ventilatoren. Het is niet de stilste ventilator dus het is misschien niet de beste om aan te zetten tijdens het slapen maar het is wel echt een kwalitatief sterke ventilator dus dat voordeel kan wellicht sterker wegen dan het nadeel van het geluid. Al bij al is het een goede aankoop om te maken!

7.8 Total Score
2 reviews

7.8Expert Score
Luchtstroom
9.4
Design
7
Onderhoud
7
8.6User's score
Luchtstroom
9
Design
9
Onderhoud
8
PROS
 • Ligt qua functionaliteit precies tussen 1# en #2.
 • Hogere vermogen dan gemiddelde torenventilator
CONS
 • Luider qua geluid
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. 4.3
  Luchtstroom
  90
  Design
  90
  Onderhoud
  80

  Good design and lot of wind

  + PROS: Low noise Nice oscillation Sleek design, looks good
  - CONS: At 100 Euros feel a bit on the expensive side
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score