Eldom KC100

€63,90

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Eldom KC100 - €63,90

Hebben we het over mobiele airco’s, dan hebben we het vaak over grote, wat logge apparaten die inderdaad te verplaatsen zijn op wieltjes, maar vaak toch op een enkele plek blijven staan omdat deze apparaten in de praktijk toch wat lastig te verslepen zijn. Hier is op zich niets mis mee, het kost nu eenmaal veel kracht, capaciteit en ruimte om een apparaat goed te koelen. Toch zijn kleinere modellen ook interessant. Misschien niet zo krachtig, maar wel erg handig te verplaatsen. In deze review lees je wat wij van de Eldom KC100 vonden.

Het apparaat

Dit apparaat van Eldom is bijzonder slank ontworpen voor een mobiele airco, en weegt erg weinig. Met 4 kilo weegt het toch wel 5 keer minder dan andere apparaten in onze test. Dit model is dan ook bedoeld om makkelijk op verschillende plekken te kunnen koelen. De plekken waar dit model voor bedoeld is zijn maximaal 25 vierkante meter oppervlakte.

Ons oordeel

We beoordelen mobiele airco’s in onze test door te kijken of de functionaliteit en de prestaties in dienst staan van het gestelde doel van het apparaat. Deze onderdelen krijgen van ons een cijfer. Ook het design nemen we mee in de beoordeling, omdat de apparaten vaak een prominente plek in de leefruimte innemen. Uiteindelijk komen we tot een conclusie, waarbij we de prijs/kwaliteitverhouding niet uit het oog verliezen.

Functionaliteit (6.5/10)

Functies:

Dit model kan naast koelen, ook de lucht bevochtigen en zuiveren tot op zekere hoogte. Een prima en complete functionaliteit.

App

Dit model beschikt niet over een applicatie, maar wel over een afstandsbediening.

Overig

Dit model maakt geen gebruik van een slang, waardoor het nog makkelijker te verplaatsen is.

Design (8.5/10)

Dit apparaat is een ander soort mobiele airco dan we kennen uit onze tests. Het model is bijzonder licht van gewicht, eenvoudig te verplaatsen en kan de lucht koelen zonder gebruik te maken van een slang naar buiten. Vooral deze laatste specificatie maakt het model bijzonder interessant voor veel consumenten.

Prestaties (5.5/10)

Oppervlakte

Dit apparaat kan ruimtes koelen tot wel 25 vierkante meter.

Koelvermogen

Het koelvermogen, erg belangrijk voor een apparaat als dit, is het minpunt van dit model. Het is slechts 4000 BTU, wat betekent dat het apparaat niet zo’n grote impact zal hebben op de temperatuur.

Specificaties via eldom.nl:

  • 25m2 koeling oppervlak
  • BTU: 4000

Onze ervaring:

  • Functionaliteit: 6.5/10
  • Design: 8.5/10
  • Prestaties: 5.5/10

Ons eindoordeel

6.8/10 – Een interessante aankoop als je er baat bij hebt dat je je airco makkelijk kan verplaatsen tussen verschillende plekken. Heb je dit niet, dan adviseren we een ander model te zoeken, want de koelkracht van dit model valt erg tegen. Voor een mobiele airco is dit model wel bijzonder licht van gewicht, makkelijk te verplaatsen en het grootste pluspunt is de afwezigheid van een slang in het ontwerp.

6.8 Total Score

Functionaliteit
6.5
Design
8.5
Prestaties
5.5
PROS
  • Ontwerp (geen slang)
  • Licht
CONS
  • Koelkracht
Add your review

Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Login/Register access is temporary disabled